Aardbeien witte chocolade kwarktaart

Recept beschrijving

Deze heerlijke frisse aardbeien witte chocolade kwarktaart ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook echt super lekker!

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/aardbeien-witte-chocolade-kwarktaart

Benodigde ingrediënten voor 8 punten

Bodem

  • 50 gram amandelmeel (webshop)
  • 15 gram kokosmeel (webshop)
  • 25 gram Sukrin gold
  • 2 scoops (6 gram) Flavor Powder Black & White cookie sandwich (ESN)
  • 1 theel. cacaopoeder (webshop)
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout
  • 15 gram kokosolie
  • 1 ei (M)

Kwark vulling  

  • 250 gram Skyr aardbei witte chocolade
  • 100 gram slagroom ongeslagen
  • 25 gram erythritol poeder (webshop)
  • 1 scoop Flavor aardbei witte chocolade (ESN)
  • 3,5 blaadjes gelatine of vegatine
  • 15 gram witte chocolade low carb (webshop)

Topping 

  • 20 gram witte chocolade low carb (webshop)
  • 1 theel. kokosolie
  • Aardbeien
  • Frambozen
  • Munt

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  2. Week de gelatine in koud water voor ongeveer 15 minuten.
  3. Bodem: meng alle droge ingrediënten samen. Klop het ei los en smelt de kokosolie en meng samen. Schenk daarna bij de droge ingrediënten en meng tot een deeg.
  4. Bekleed de bodem van je bakvorm (15 cm) met bakpapier en vet de zijkanten licht in met bakspray. Verdeel het deeg over de bodem en zorg voor een klein opstaand randje. Zet in de oven voor ongeveer 10 à 12 minuten en laat daarna volledig afkoelen.
  5. Kwark vulling: mix de Skyr, slagroom, erythritol poeder en Flavor poeder met een elektrische mixer samen in een kom voor ongeveer 3 minuten op hoge snelheid.
  6. Verwarm een klein laagje water in een pannetje en knijp de gelatine blaadjes uit en voeg bij het warme water 1 voor 1 tot ze opgelost zijn. Schenk daarna al roerend bij de kwark vulling en mix nog 1 minuut door.
  7. Rasp de witte chocolade en spatel deze als laatste door de kwark vulling. Schenk over de bodem heen en zet weg in de koelkast voor 3 a 4 uur.
  8. Topping: smelt de witte chocolade samen met de kokosolie au-bain-marie en maak het patroon wat je mooi vindt. Top af met aardbeien en frambozen en een paar takjes munt maken het helemaal af!!

Voedingswaarden per punt

  • Kcal 165
  • KHD 7.2 gr
  • Vetten 12.8 gr
  • Eiwitten 7.4 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Salade met zalm augurk en geitenkaas

Salade met zalm augurk en geitenkaas

Heerlijke gezonde salade met zalm, augurk en geitenkaas.

Broccoli cheddar soep met hamreepjes

Broccoli cheddar soep met hamreepjes

Deze goed gevulde broccoli cheddar maaltijdsoep met hamreepjes is overheerlijk en staat zo op tafel.

Pavlova

Pavlova

Deze heerlijke schuimtaart is gebaseerd op de Franse merengue, maar vindt zijn oorsprong in Australië.

Vegetarisch gevulde courgette

Vegetarisch gevulde courgette

Overheerlijke vegetarisch gevulde courgette, lekker als lunch of als bijgerecht bij je diner.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa