Appel kaneel kwarktaart

Recept beschrijving

Heerlijke 'appel' kaneel kwarktaart, je proeft het verschil niet met echte appeltaart! En geloof mij, het is echt hemels om hier je tanden in te zetten!!

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/appel-kaneel-kwarktaart

Benodigde ingrediënten voor 20 porties

Bodem 

  • 200 gram amandelmeel (webshop)
  • 85 gram roomboter ongezouten
  • 1 ei (M)
  • 15 gram maple syrup (webshop)
  • 50 gram Sukrin gold 
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 theel. kaneel (webshop)
  • 1/2 theel. speculaas kruiden
  • Snufje zout

Appelcompote 

  • 40 gram roomboter ongezouten
  • 1 grote courgette
  • 1 theel. citroen sap 
  • 30 gram erythritol (webshop)
  • 1 theel. koek en speculaas kruiden
  • 2 theel. kaneel (webshop)

Kwark vulling 

  • 500 gram appel kaneel kwark
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram erythritol poeder (webshop)
  • 20 gram whey broodje kaneel (webshop)
  • 6 gelatineblaadjes + 50 ml water

Topping 

  • 100 gram van het deeg
  • 25 gram kokosmeel (webshop)
  • 20 gram Sukrin gold 
  • 30 gram gehakte noten 

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
  2. Bodem: smelt de roomboter en kneed alle ingrediënten in een kom tot een mooi deeg. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier. Houd 100 gram apart van het deeg en zet opzij. Druk de rest van het deeg uit in de bakvorm en zorg voor een klein opstaand randje. Zet voor ongeveer 20 à 25 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  3. Topping: pak de 100 gram deeg erbij en kneed  hier het kokosmeel en Sukrin gold doorheen. Verdeel over een bakplaat bedekt met bakpapier. Hak de noten in kleine stukjes en strooi deze over de deegkruimels heen. Zet nu in de oven voor ongeveer 8 à 10 minuten en laat daarna volledig afkoelen.
  4. Appelcompote: schil de courgette en snijd in kleine blokjes. Smelt de roomboter in een steelpannetje en voeg de courgetteblokjes hier aan toe. Laat onder af en toe roeren zacht koken voor ongeveer 15 minuten. Voeg daarna de rest van de ingrediënten eraan toe en zet het vuur lager voor ongeveer 2 minuten en haal daarna van het vuur af om licht af te koelen. Zodra het iets is afgekoeld, schenk je het over de afgekoelde bodem en strijk glad.
  5. Kwark vulling: laat de gelatine weken in koud water (of gebruik vegatine). Mix alle ingrediënten met een elektrische mixer in een mengkom voor ongeveer 3 minuten. Verwarm het water en voeg hier 1 voor 1 de gelatine aan toe tot alles is gesmolten. Voeg dan al mixend in een dun straaltje de gelatine toe aan het kwarkmengsel. Schenk het kwark mengsel nu over de appelcompote laag. Verdeel de afgekoelde deegkruimels met noten eroverheen en zet voor ongeveer 4 à 5 uur in de koelkast voordat je hem aansnijdt. 

Voedingswaarden per portie (ongeveer 60 gr)

  • Kcal 142
  • KHD 5.6 gr
  • Vetten 11.7 gr
  • Eiwitten 5.4 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Bekijk dit heerlijke koolhydraatarm recept gevulde puntpaprika. Gezond en lekker met veel groenten en gehakt.

Rookkaas zaden pitten crackers

Rookkaas zaden pitten crackers

Super makkelijk te maken rookkaas zaden/pitten crackers, gezond en lekker!

Zalmmousse met dille

Zalmmousse met dille

Zalmmousse met dille, een leuk gerechtje voor Pasen of om te serveren bij een gezellig etentje als heerlijk voorafje of amuse.

Chocolade banaan smoothie

Chocolade banaan smoothie

Met deze chocolade banaan smoothie start je je dag goed of heerlijk als tussendoortje wanneer je trek hebt in iets zoets.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa