Blueberry protein pie

Recept beschrijving

Deze heerlijke blauwe bessen taart, ziet er niet alleen geweldig uit, hij is ook enorm lekker!

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/blueberry-protein-pie

Benodigde ingrediënten voor 12 punten

Bodem 

  • 65 gram roomboter ongezouten  
  • 100 gram amandelmeel (webshop)
  • 20 gram kokosrasp
  • 40 gram erythritol poeder (webshop)
  • 1/2 eetl. cacaopoeder (webshop)
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • 1/2 theel. vanille aroma
  • Snufje zout

Vulling 

  • 7 gelatine blaadjes of vegatine
  • 600 gram Skyr blueberry pie
  • 100 gram slagroom
  • 45 gram Whey vanille (webshop)
  • 25 gram erythritol poeder (webshop)
  • 100 gram blauwe bessen
  • Paarse kleurstof

Topping 

  • Blauwe bessen
  • Frambozen
  • Munt
  • Erythritol poeder (webshop)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bodem: smelt de roomboter in een pannetje. Meng alle droge ingrediënten bij elkaar en voeg hier de gesmolten roomboter en vanille aroma aan toe. Bekleed de bodem van je bakvorm met  bakpapier en druk hier je beslag in uit. Zet voor ongeveer 10 à 12 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen. 
  3. Kwark vulling: week de gelatine blaadjes of gebruik vegatine. Doe de Skyr blueberry pie, slagroom, erythritol poeder en whey vanille in een mengkom en mix dit met een elektrische mixer luchtig.
  4. Pureer de blauwe bessen en zeef deze d.m.v. een zeefje. Druk het sap er goed uit zonder klontjes. Houd een klein beetje van dit mengsel apart voor de topping. Doe het in een pannetje en voeg een scheutje water eraan toe en voeg dan de uitgeknepen gelatine toe of gebruik vegatine en roer tot het opgelost is. 
  5. Verdeel de kwark vulling in 2 delen. Verdeel het blauwe bessen mengsel over de 2 kommen met de kwark vulling en roer dit goed door. Pak je afgekoelde bodem erbij en bedek de rand met acetaatfolie voor een mooie strakke rand. Schenk dan 1 kom met kwark vulling over je afgekoelde bodem en zet weg in de koelkast. Voeg nu paarse kleurstof toe aan de andere kom en mix dit tot het de juiste kleur heeft. Haal de taart na 15 min uit de koelkast en schenk dan de tweede kwarklaag erop.
  6. Pak je bakje met blauwe bessen mengsel wat je apart had gezet erbij en maak hiermee stipjes op de bovenste laag in ongeveer 4 à 5 rijen in cirkels.  Ga daarna met een satéprikker door de stipjes heen en vorm zo mooie hartjesvormen. Zet de taart nu voor 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Top af met verse bosbessen, frambozen en munt.

Voedingswaarden per punt

  • Kcal 191
  • KHD 5.1 gr
  • Vetten 13.8 gr
  • Eiwitten 11.2 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Feta pastasaus

Feta pastasaus

Deze feta pastasaus, is eens wat anders dan de standaard rode pastasaus, heerlijk van smaak en simpel om te maken.

Low carb tompouce

Low carb tompouce

Vandaag is deze heerlijke low carb tompouce geboren en wat is die verrukkelijk lekker.. knapperig en romig tegelijk zoals een echte tompouce!! Geloof me.. dit wil je proberen!

Zelfgebakken koolhydraatarme bagels

Zelfgebakken koolhydraatarme bagels

Deze heerlijke bagels vind je in boek 1 blz. 44 en kan je ook invriezen, zo heb je altijd een lekkere bagel voor je ontbijt of lunch, lekker met bijvoorbeeld roomkaas en zalm of ander beleg.

Verse tonijnsalade

Verse tonijnsalade

Recept voor verse tonijnsalade met avocado, komkommer, sesamolie en limoensap. Niet alleen rijk aan gezonde vetten, maar ook laag in koolhydraten.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa