Benodigde ingrediƫnten voor 1 cake/14 plakjes

  • 200 gram amandelmeel (webshop)
  • 35 gram whey eiwitpoeder + MCT chocolade (webshop)
  • 35 gram cacaopoeder (webshop)
  • 70 gram erythritol gold (webshop)
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • Snufje zout
  • 230 gram griekse yoghurt (vanille)
  • 3 eieren (M)
  • 2 theel. vanille aroma
  • 1 theel. baksoda + scheutje citroensap 
  • Scheutje amandelmelk ongezoet

Topping

  • 50 gram pure chocolade (webshop)
  • 30 gram hazelnoten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Meng alle ingrediĆ«nten behalve de baksoda met citroensap met elkaar. Mix de baksoda met citroensap en voeg deze ook toe. 
  2. Hak de 50 gram chocolade in stukjes of gebruik choco chips. Spatel 30 gram ervan door je beslag heen en zet de rest opzij.
  3. Bekleed je cakevorm met bakpapier en schenk je cake beslag erin. Top af met de 20 gram opzij gezette chocolade.
  4. Hak de hazelnoten grof en bak ze in een koekenpan en verdeel over de bovenkant van je cake.
  5. Zet voor ongeveer 45 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.

Voedingswaarden per plakje

  • Kcal 181
  • KHD 7.9 gr
  • Vetten 14.5 gr
  • Eiwitten 8.8 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Stroopwafel karamel cheesecake

Stroopwafel karamel cheesecake

Deze stroopwafel karamel cheesecake is finger lickin' good!

Zoetzure kip met Chinese roerbakgroenten

Zoetzure kip met Chinese roerbakgroenten

Lekkere zoetzure kip met Chinese roerbakgroenten, een heerlijk simpel recept wat zo op tafel staat.

Frisse slabootjes met garnalen

Frisse slabootjes met garnalen

Heerlijke slabootjes met garnalen, leuk om op tafel te zetten voor je gasten, maar ook heerlijk als lunch of tussendoortje.

Koolhydraatarme rendang

Koolhydraatarme rendang

Heerlijke koolhydraatarme rendang met zoetzure komkommer, bloemkoolrijst en sperziebonen.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa