Chocolade kwarktaart met gekarameliseerde pecannoten

Recept beschrijving

Deze chocolade kwarktaart met gekarameliseerde pecannoten is echt té lekker, makkelijk om te maken en ook je visite kan meesmullen. 

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/chocolade-kwarktaart-met-gekarameliseerde-pecannoten

Benodigde ingrediënten voor 1 taart

Bodem 

Vulling 

  • 450 gram magere kwark
  • 50 gram pure chocolade (webshop)
  • 1 theel. cacaopoeder (webshop)
  • 35 gram whey eiwitpoeder chocolade (webshop)
  • 50 gram erythritol poeder (webshop)
  • 1 scoop flavin tasty choco fudge
  • 1 eetl. pindakaas karamel pecannoten
  • 4 blaadjes gelatine of vegatine

Topping 

  • 50 gram pecannoten
  • 20 gram erythritol
  • 20 gram pindakaas (webshop)

Bereiding

  1. Bodem: verwarm de heteluchtoven voor op 170 gram. Meng alle ingrediënten samen en bekleed een taartbodem (18/20cm) met bakpapier. Druk het deeg hierin uit en zet in de oven voor ongeveer 20 min. Laat daarna volledig afkoelen.
  2. Vulling: week de gelatineblaadjes in koud water voor 15 min. Meng de kwark, erythritol poeder, whey, cacaopoeder en flavin tasty samen in een mengkom en klop goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Hak de pure chocolade in stukjes en meng deze er doorheen. Voeg als laatste de pindakaas erdoorheen.
  3. Verwarm een laagje water in een pannetje en laat hier de gelatine blaadjes in oplossen. Voeg al mixend toe aan je beslag en schenk over de bodem heen. Zet voor 2 uur in de koelkast.
  4. Topping: verwarm een koekenpan en hak de pecannoten fijn en voeg deze toe aan de pan, samen met de erythritol. Laat het karamelliseren en schenk daarna over een bakpapier en laat afkoelen. Zodra ze afgekoeld zijn, breek je het in kleine stukjes en verdeel je het over de vulling aan de buitenrand heen.
  5. Verwarm de pindakaas even in de magnetron en schenk over het midden van de taart en maak een swirl. Zet weer voor 3 uur in de koelkast.

Voedingswaarden per puntje (55 gr)

  • Kcal 172
  • KHD 3.1 gr
  • Vetten 13.9 gr
  • Eiwitten 7.7 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Citroen cheesecake

Citroen cheesecake

Heerlijke frisse citroen cheesecake, lekker als tussendoortje, maar ook als toetje/dessert of zelfs om de dag mee te beginnen.

Ricotta truffelpasta saus

Ricotta truffelpasta saus

Heerlijke romige pasta saus met ricotta en truffelolie en koolhydraatarme pasta

Italiaanse wrap tosti

Italiaanse wrap tosti

Een heerlijke tosti wie houdt daar niet van, ook al is brood geen optie, dan kan je nog een heerlijke tosti maken met bijvoorbeeld koolhydraatarme wraps!

Feta watermeloen salade

Feta watermeloen salade

Deze frisse feta watermeloen salade is perfect voor een zomerse dag en heerlijk voor bij de bbq!

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa