Lasagne bolognese

Recept beschrijving

Heerlijke zelfgemaakt lasagne met de lasagnebladen van CarbZone! Deze lasagne maakte ik voordat ik koolhydraatarm at met meel en melk en gewone lasagne bladen. Nu met de bladen van CarbZone en een kleine aanpassing voor de bechamelsaus ook heel makkelijk te maken als je minder koolhydraten binnen wilt krijgen! 

Door: Wilma @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/lasagne-bolognese

Benodigde ingrediƫnten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • Italiaanse kruiden (webshop)
  • 2 blikjes tomatenpuree (140 gram)
  • Blik of pak tomatenblokjes/tomatenstukjes (390 gram)
  • Pak gezeefde tomaten (520 gram)
  • CarbZone lasagnebladen (webshop)
  • Olijfolie
  • 2 bollen mozzarella 
  • 100 gr geraspte kaas 48+ jong belegen
  • Zoetstof naar smaak (webshop)
  • Peper en zout

Bechamelsaus

  • 50 gram boter
  • 50 gr amandelmeel (webshop)
  • 500 ml amandelmelk
  • 1,5 tot 2 tl johannesbroodpitmeel (webshop)
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Voor de bolognese-saus: ui snipperen en in een wok of koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de knoflook fijn gesneden toevoegen. In een kleine braadpan ondertussen de tomatenpuree hard verwarmen (blijven roeren, anders brand hij aan), tot dat deze niet meer zuur ruikt. Op laag vuur zetten en het ui/knoflook/olijfolie mengsel toevoegen. Dan in de wok/pan het gehakt met de kruiden en zout en peper naar smaak rul bakken. Toevoegen in de braadpan met het tomatenpureemengsel. Tomatenblokjes en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met zoetstof en eventueel nog wat extra kruiden (naar eigen smaak). Saus zo lang laten pruttelen als je wil, maar minimaal 1 uur, af en toe roeren. Daarna oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Voor de bechamelsaus: de boter langzaam smelten (niet bruin laten worden), meel er beetje bij beetje doorheen roeren. Beetje bij beetje amandelmelk toevoegen en daarna langzaam dikker maken met de johannesbroodpitmeel, let op steeds een beetje toevoegen en even wachten voordat je extra erbij doet, hij wordt ineens dikker. De saus moet nog wel schenkbaar zijn. Eventueel peper en zout toevoegen.
  3. In een ingevette ovenschaal (of losse aluminium bakjes, dan kan je porties invriezen) begin met 1/3 van de bechamelsaus, 2 lasagne bladen, 1/3 van de bolognese-saus, 1 bol mozzarella verdelen hierop. Herhaal dit (met dan 3 lasagne bladen steeds, er zitten er 8 in de verpakking) en op de derde laag i.p.v. de mozzarella, de geraspte kaas strooien. 45 minuten in de oven en klaar!

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 871
  • KHD 28.1 gr
  • Vetten 52.4 gr
  • Eiwitten 64 gr
  • Vezels 8.2 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Keto broodjes

Keto broodjes

Keto broodjes met zeer weinig koolhydraten die wel luchtig zijn! Probeer dit recept eens en geniet van een lekker krokant broodje.

Blueberry muffins

Blueberry muffins

Deze blueberry muffins zijn zo lekker en handig om mee te nemen als je een dagje weg gaat!

Tomaten carpaccio met burrata

Tomaten carpaccio met burrata

Tomaten carpaccio met burrata, sla en pompoenpitten

Frisse fruitstart

Frisse fruitstart

Dit frisse taartje is heerlijk om je dag mee te beginnen, maar kan ook lekker als tussendoortje of snack!

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa