Mini appeltaartje

Recept beschrijving

Een heerlijk koolhydraatarm mini appeltaartje, dit is echt een feestje om te maken én om te eten!

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/mini-appeltaartje

Benodigde ingrediënten voor 1 mini taartje

Bodem 

  • 120 gram amandelmeel (webshop)
  • 10 gram kokosmeel (webshop)
  • 42 gram roomboter (gesmolten)
  • 1 ei (M)
  • 10 gram Sukrin gold syrup 
  • 25 gram Sukrin gold (bruine suiker)
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 theel. kaneel (webshop)
  • 1/2 theel. speculaaskruiden
  • Snufje zout

Amandelspijs 

  • 40 gram amandelmeel (webshop)
  • 15 gram Sukrin gold syrup 
  • 1 theel. citroensap
  • Scheutje water

Appelcompote

  • 1 courgette (200 gram)
  • 1/2 theel. citroensap
  • 25 gram roomboter ongezouten 
  • 1 theel. kaneel (webshop) 
  • 35 gram Sukrin gold (bruine suiker)
  • 1/4 theel. xanthaangom (webshop)
  • 20 gram gemengde noten 

Kruimellaag 

  • 15 gram kokosmeel (webshop)
  • 1 eetl. Sukrin gold (bruine suiker)
  • Optioneel: erythritol poeder (webshop)

Bereiding

  1. Bodem: verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Smelt de roomboter en kneed alle ingrediënten in een kom tot een mooi deeg. Bekleed de bodem van je taartvorm met bakpapier en vet in met bakspray (12 cm springvorm). Houd 50 gram van het deeg apart en zet opzij. Druk de rest van het deeg uit in de bakvorm en zorg voor een mooi opstaande rand. 
  2. Amandelspijs: voeg alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot een spijsbal en druk deze uit over de bodem.
  3. Appelcompote: schil de courgette en snijd in kleine blokjes. Smelt de roomboter in een steelpannetje en voeg de courgetteblokjes hier aan toe.  Laat onder af en toe roeren zacht koken voor 5 minuten.
  4. Voeg daarna de rest van de ingrediënten eraan toe behalve de xanthaangom en zet het vuur lager voor ongeveer 2 minuten. Haal daarna van het vuur af en voeg de xanthaangom al roerend toe en laat licht afkoelen. Hak de noten in grove stukjes en roer door de appelcompote heen en schenk het over de spijslaag en strijk glad. 
  5. Kruimellaag: pak het bakje met 50 gram deeg erbij en voeg hier het kokosmeel en Sukrin gold aan toe en kneed tot een kruimelig deeg. Verdeel over de appel compote laag heen en zet in de oven voor ongeveer 20 a 25 minuten. Laat daarna volledig afkoelen voor je de taart aansnijdt. Je kunt er nog erythritol poeder overheen zeven eventueel. Het lekkerste is als je het een paar uur in de koelkast hebt gezet.

Voedingswaarden per puntje van 80 gr

  • Kcal 244
  • KHD 11.7 gr
  • Vetten 21.2 gr
  • Eiwitten 7.7 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Gevulde eieren met ham

Gevulde eieren met ham

Goed gevulde eieren met ham, lekker om op tafel te zetten en het ziet er gezellig uit.

Quesadilla met kip en cheddar

Quesadilla met kip en cheddar

Ik ben echt dol op Tex Mex recepten. Je kunt er eindeloos mee variëren, snel en simpel te bereiden en het valt bij veel mensen in de smaak. Deze quesadilla’s met kip en cheddar zet je dan ook zo op tafel!

Garnalen met frisse dip

Garnalen met frisse dip

Heerlijke garnalen voor een tapasplank of als snack in het weekend en zelfs als lunch! Je kunt met de dip en kruiden ook eindeloos variëren natuurlijk, helemaal naar jouw smaak.

Passion peach kwark taartje

Passion peach kwark taartje

Heerlijk zomers perzik kwark taartje, met lekkere passion saus.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa