Speculoos bites

Recept beschrijving

Heerlijke speculoos bites voor de lekkere trek! De lekkere speculoos smaak is echt favoriet hier. Vries de bites in en je hebt altijd een lekkere snack bij de hand. 

Door: Kim @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/speculoos-bites

Benodigde ingrediënten 

Bodem 

  • 40 gram amandelmeel (webshop)
  • 50 gram geraspte kokos
  • 70 gram roomboter ongezouten
  • 30 gram Sukrin gold syrup
  • 8 gram bakpoeder (webshop)
  • 35 gram Sukrin gold (bruine suiker)
  • 20 gram speculoos pasta
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 scoop speculoos flavour poeder

Speculoos karamel 

  • 400 gram kokosmelk light
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 100 gram Sukrin gold syrup
  • 70 gram Sukrin gold (bruine suiker)
  • 50 gram speculoos pasta
  • Snufje zout
  • 10 ml water
  • 5 gram xanthaangom (webshop)

Vulling

  • 75 gram hazelnoten
  • 30 gram pecannoten
  • 4 speculoos koekjes (webshop)

Topping 

  • 250 gram chocolade
  • 1 eetl. speculoos gesmolten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bodem: meng alle ingrediënten samen en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel je beslag hier op en maak ongeveer 1 cm dik. Zet voor ongeveer 10 minuten in de oven. Draai na 5 minuten je bakplaat. Laat daarna volledig afkoelen.
  3. Speculoos caramel: doe de kokosmelk, roomboter, Sukrin gold syrup, Sukrin gold (bruine suiker), speculoos pasta en zout in een pannetje en laat het borrelen onder af en toe roeren tot het iets indikt. Om het dikker te maken kun je water met een beetje xanthaangom mengen en deze al roerend toevoegen. Wil je het dikker, voeg dan iets meer toe tot de gewenste dikte.
  4. Bekleed je bakvorm met bakpapier en leg hier de helft van de bodem op. Hak de pecannoten en hazelnoten in stukjes en verdeel de helft over de bodem en schenk hier de helft van de speculoos karamel saus overheen en verkruimel 2 speculoos koekjes over de karamellaag. Leg de andere helft van de bodem erbovenop en herhaal de stappen van hierboven.
  5. Topping: verwarm de speculoos pasta in de magnetron en smelt de chocolade au-bain-marie in een pannetje en verdeel over de vulling heen. Giet de speculoos over de chocolade in strepen en ga er met een satéprikker doorheen voor een mooi effect. Laat uitharden in de koelkast voor 2 uurtjes.

Voedingswaarden per 50 gr

  • Kcal 159
  • KHD 5 gr
  • Vetten 13.7 gr
  • Eiwitten 2 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo

Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo

Dit hartige gerecht voor comfort food (Chileense maïspastei) is een klassiek Zuid-Amerikaans gerecht uit Chili. Zoals jullie weten ben ik met een nieuw boek bezig, een wereldgerechten special, dus ik ben volop aan het experimenteren, proeven en bek

Bieten carpaccio met burrata en pistache

Bieten carpaccio met burrata en pistache

Heerlijke frisse zomersalade met burrata, bieten en pistache

Chocolade milkshake

Chocolade milkshake

Een heerlijk begin van je dag met deze chocolade milkshake, zo start je dag goed!

Speculoos mousse taartjes

Speculoos mousse taartjes

Superleuke petitfours speculoos mousse taartjes. Leuk om te maken, heerlijk om te eten.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa