logo mobiel

Bagel met zalm

Dit ga je klaarmaken:

Bagel met zalm

Recept beschrijving

Deze koolhydraatarme bagels zijn echt top! Je kunt ze beleggen met wat je maar wilt. Denk aan roomkaas, rauwkost en zalm of ei met bacon bijvoorbeeld! Handig om mee te nemen als lunch of leuk om te serveren als ontbijt.

Benodigde ingrediënten voor 6 bagels

  • 170 gram mozzarella (geraspt)
  • 40 gram roomkaas
  • 180 gram amandelmeel (webshop)
  • 1 eetlepel bakpoeder (webshop)
  • 1 ei
  • Sesamzaad en/of maanzaad
  • 150 gr gerookte zalm (snippers)
  • 90 gr (kruiden)roomkaas
  • 30 gr rucola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de mozzarella en roomkaas in een kom en zet deze 30 seconden in de magnetron op de hoogste stand. Haal de kom er uit, schep alles even om en zet nogmaals 30 seconden in de magnetron.
  2. Kijk of alles goed gesmolten is, anders herhaal je stap 2 tot dat de kaas gesmolten is. Kluts het ei los in een kom, houd een klein beetje apart om dadelijk de bovenkant mee in te smeren.
  3. Voeg nu het amandelmeel, bakpoeder en het ei toe. Meng alles goed door elkaar en kneed met je handen het deeg goed.
  4. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Je kunt de bagelvorm op twee manieren krijgen. De eerste is door een bolletje te maken en in het midden met je duim er een gat in duwen. De andere manier is om het deeg uit te rollen tot een lange worst van 20 centimeter en de uiteindes aan elkaar te maken.
  5. Smeer de bovenkant in met wat geklutst ei, sesamzaad en eventueel wat maanzaad. Bak de bagels 15 tot 20 minuten in de oven, tot dat ze goudbruin zijn.
  6. Laat afkoelen en beleg met de (kruiden)roomkaas, rucola en zalm.

Voedingswaarden per belegde bagel

  • Kcal: 393
  • Koolhydraten: 2.7 gram
  • Vetten: 31.3 gram
  • Eiwit: 23.3 gram
  • Vezels: 3.2 gram

Tip voor variatie:

Je kunt de bagels beleggen met wat jij lekker vindt, ik gebruik vaak gerookte zalm, roomkaas en rucola, maar er zijn natuurlijk veel meer opties, denk aan vleeswaren zoals kipfilet, rosbief of ham. Gebakken ei met spek is ook erg lekker op deze bagels!


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Lisa kookt koolhydraatarm in de media
Lisa kookt koolhydraatarm in de media

Lisa is met haar koolhydraatarm dieetplan en receptenboek verschillende keren in de lokale media geweest. Bekijk hier de interviews en krantenartikelen. Lees hier verder: In de Media

Beginnen met koolhydraatarm eten
Beginnen met koolhydraatarm eten

Beginnen met koolhydraatarm eten is niet moeilijk Lees hier verder: Beginnen met koolhydraatarm eten - hoe, wat en waarom

Koolhydraatarme amandelpannenkoeken
Recept: Koolhydraatarme amandelpannenkoeken

Een heerlijk recept voor een koolhydraatarme en glutenvrije ontbijtcake met blauwe bessen. Start je dag goed met deze smaakvolle cake. Lees hier verder: Koolhydraatarme amandelpannenkoeken

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten