Haricots verts met spek en kaas uit de oven
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Dit klassieke bijgerecht met boontjes omwikkeld met spek uit de oven is altijd een feestelijke toevoeging aan je diner. Deze combinatie blijft lekker!
Benodigde ingrediënten voor 4 personen
- 450 gram haricot verts
- 100 gram geraspte kaas naar keuze
- 12 plakken ontbijtspek
- 12 blaadjes basiclicum
- 1 tomaat
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de achterkantjes van de haricot verts af en kook ze ongeveer 5 minuten.
- Verdeel de gekookte haricot verts in 12 gelijke delen en wikkel om ieder pakket een plak ontbijtspek en daaronder een blaadje basilicum. Leg ze een voor een in een ovenschaal.
- Snijd de tomaat in blokjes en verdeel over de haricot verts in de ovenschaal.
- Bestrooi met peper en zout, garneer met de geraspte kaas en zet ongeveer 15 minuten in de oven. Garneer eventueel nog met extra verse basilicum.
Voedingswaarden per persoon/portie
- Kcal 236
- Koolhydraten 6.6 gram
- Vetten 16.3 gram
- Eiwitten 12.8 gram
- Vezels 4.4 gram
Tip voor variatie:
Eet je geen varkensvlees? Gebruik dan kalkoenbacon of runderbacon of laat het vlees helemaal weg als je vegetarisch eet.
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Macros berekenen: hoeveel koolhydraten per dag
Recept: Chicken teriyaki wraps
Wraps zijn hartstikke lekker, maar zitten soms vol met koolhydraten, bekijk deze chicken teriyaki wraps
Lees hier verder: Chicken teriyaki wraps
Recept: Aardbeienmousse
Deze heerlijke luchtige aardbeienmousse is zo gemaakt en lekker als ontbijt, snack/tussendoortje of als toetje/dessert.
Lees hier verder: Aardbeienmousse
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten