logo mobiel

Japanse sushi bootjes

Dit ga je klaarmaken:

Japanse sushi bootjes

Recept beschrijving

Heerlijke Japanse sushi bootjes, voor op tafel bij visite of lekker voor jezelf als snack of als lunch!

Benodigde ingrediënten voor 6 bootjes

  • 1 grote komkommer
  • 24 gepelde garnalen
  • 1 avocado
  • 2 bosuitjes
  • 1 zakje zero rijst
  • 3 eetlepels (Japanse) mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel sriracha saus
  • ½ eetlepels sesamzaad
  • roomboter of olie om te bakken
  • Peper en zout
  • Optioneel: sojasaus
  • Optioneel: wasabi

Bereiding

  1. Snijd de uiteindes van de komkommer af en snijd de komkommer in 3 gelijke delen. Snijd ieder deel nog horizontaal doormidden en haal overal het natte binnenste gedeelte uit de komkommer.
  2. Smeer, als je van wasabi houdt, wat wasabi over de onderkant van de komkommerbootjes.
  3. Schil en snijd de avocado in dunne plakjes of stukjes en hak ook de bosui fijn en zet even aan de kant.
  4. Verwarm een pan met water op het vuur. Spoel de zero rijst goed af onder de kraan en doe daarna in de pan met warm water, let op dat het niet gaat koken, even opwarmen voor enkele minuten is voldoende.
  5. Giet de zero rijst daarna af en laat goed uitlekken. Verdeel 1 eetlepel (Japanse) mayonaise en 1 eetlepel azijn over de zero rijst en hussel goed door elkaar. Zet de rijst even aan de kant.
  6. Verwarm een koekenpan met olie of boter. Dep de gepelde garnalen droog met een keukenpapiertje en leg ze in de warme pan. Bak de garnalen op hoog vuur enkele minuten. Verdeel wat peper en zout over de garnalen. Eventueel kun je ook extra kruiden toevoegen. Denk aan paprikapoeder, knoflook, peterselie etc.
  7. Meng de overgebleven mayonaise, samen met de sriracha saus door elkaar en voeg hier de garnalen aan toe en de helft van de bosui.
  8. Verdeel de zero rijst over de komkommer bootjes, leg hierop wat avocado, daarop 4 garnalen met saus per sushibootje en verdeel als laatste de bosui over de sushibootjes.
  9. Garneer de sushi bootjes met wat sesamzaad, eventueel wat sojasaus en eet smakelijk!

Voedingswaarden per sushi bootje

  • Kcal 143
  • Koolhydraten 2.8 gram
  • Vetten 12.1 gram
  • Eiwitten 4.2 gram
  • Vezels 2.9 gram

Tip voor variatie:

Ook lekker met verse zalm en/of tonijn. Eet je geen vis? Kies dan voor stukjes kip of maak een vegetarische variant met plantaardige vis.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Koolhydraatarme ovenschotel recepten
Koolhydraatarme ovenschotel recepten

Koolhydraatarme ovenschotel recepten met gehakt, tomaten, courgette, pompoenbladeren, kaas en meer koolhydraatarme ingrediënten. Ideaal als snelle koolhydraatarme maaltijd. Lees hier verder: Koolhydraatarme ovenschotel recepten

Courgetti met pesto en kipgehaktballen
Recept: Courgetti met pesto en kipgehaktballen

Courgetti is het perfecte alternatief voor spaghetti! Het is koolhydraatarm, glutenvrij en zit vol vitamines. Met een spiraalsnijder kun je dunne slierten maken. Lees hier verder: Courgetti met pesto en kipgehaktballen

Wortel bananen brood
Recept: Wortel bananen brood

Koolhydraatbeperkte wortel bananen brood, makkelijk om te maken en je hebt een heerlijk plakje brood! Lees hier verder: Wortel bananen brood

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten