logo mobiel

Kebabspiesjes met frisse yoghurtsaus

Dit ga je klaarmaken:

Kebabspiesjes met frisse yoghurtsaus

Recept beschrijving

Deze kebabspiesjes met frisse yoghurtsaus zijn niet moeilijk om te maken en heerlijk van smaak. Lekker met een frisse salade. 

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram lamsgehakt of rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel peterselie
  • ½ theelepel komijnzaad poeder
  • ½ theelepel korianderzaad poeder
  • Peper en zout
  • Optioneel: verse koriander of peterselie

Salade

  • ¾ komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 krop romaine sla
  • 1 kleine rode ui
  • 5 gram verse platte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • Peper en zout
  • Optioneel: 70 feta

Yoghurtsaus

  • 150 gram Griekse/Turkse yoghurt
  • ¼ komkommer
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • 2 takjes verse munt (blaadjes)
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • Zout en peper
  • Optioneel: snufje erythritol poedersuiker

Bereiding

  1. Pers de teen knoflook en meng alles van het eerste rijtje met het gehakt door elkaar en maak hier 6 gehaktrolletjes van. Druk het gehakt stevig aan en steek er eventueel een houten prikker in. Leg de kebab spiezen even in de koelkast tot je ze gaat bakken.
  2. Maak nu de frisse yoghurtsaus door de tenen knoflook te persen, de verse muntblaadjes fijn te hakken, de komkommer (onder het natte binnenste gedeelte) fijn te raspen en alles in een kom door elkaar te mengen. Laat even staan, dan trekken de smaken nog extra goed in de yoghurt.
  3. Maak nu de salade. Snijd de overgebleven komkommer in halve maantjes, snijd de tomaten in partjes, snijd de rode ui in dunne ringen en snijd de sla in dunne reepjes. Doe alles in een kom en hussel door elkaar met de olijfolie, azijn, peper en zout. Knip nog wat platte peterselie fijn en meng ook door de salade.
  4. Verwarm een (grill)pan met een beetje olie en bak hierin de kebab spiezen gaar. Serveer de kebab spiezen met de salade en frisse yoghurtsaus.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 600
  • Koolhydraten 12 gram
  • Vetten 43.5 gram
  • Eiwitten 37.2 gram
  • Vezels 4.5 gram

Tip voor variatie:

Je kunt deze spiezen ook maken met kipgehakt of met vegetarisch gehakt. Voeg eventueel nog wat feta toe aan de salade als je extra trek hebt!


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Ovenschotel met gehakt rodekool en kaaspuree
Recept: Ovenschotel met gehakt rodekool en kaaspuree

Een heerlijke winterse koolhydraatarme ovenschotel met kaaspuree, rodekool en kruidig gehakt. Een origineel gerecht met rodekool en andere ingrediënten. Lees hier verder: Ovenschotel met gehakt rodekool en kaaspuree

Zalmmousse met dille
Recept: Zalmmousse met dille

Zalmmousse met dille, een leuk gerechtje voor Pasen of om te serveren bij een gezellig etentje als heerlijk voorafje of amuse. Lees hier verder: Zalmmousse met dille

Viscurry recept
Recept: Viscurry recept

Probeer eens dit viscurry recept met kabbeljauwfilet, tauge, rode curry pasta en limoen. Een gezond en koolhydraatarm diner recept. Lees hier verder: Viscurry recept

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten