Notenbrood
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Een heerlijk stevig notenbrood, lekker als ontbijt, lunch of bij een warme maaltijd met wat (kruiden)boter.
Benodigde ingrediënten voor 13 plakjes
- 5 eieren
- 150 gram pecannoten
- 50 gram amandelen
- 100 gram zonnebloempitten
- 100 gram pompoenpitten
- 50 gram sesamzaadjes
- 100 gram gebroken lijnzaad
- 40 ml olijfolie
- Beetje Himalaya zout en zwarte peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Kluts de eieren in een kom en voeg alles noten en zaden eraan toe. Voeg ook de kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Voeg als laatst de olijfolie toe en roer door.
- Schenk het beslag in een siliconen cakevorm en zet dan voor 1 uur in de oven. Ik haalde er 13 plakjes uit.
Voedingswaarden per plakje
- Kcal 255
- Koolhydraten2.6 gram
- Vetten 22.1 gram
- Eiwitten 9.2 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Luchtige Italiaanse broodjes
Recept: Courgetti met pesto en kipgehaktballen
Courgetti is het perfecte alternatief voor spaghetti! Het is koolhydraatarm, glutenvrij en zit vol vitamines. Met een spiraalsnijder kun je dunne slierten maken.
Lees hier verder: Courgetti met pesto en kipgehaktballen
Recept: Ricotta truffelpasta saus
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten