logo mobiel

Paprikasoep met gegrilde kippendijen

Dit ga je klaarmaken:

Paprikasoep met gegrilde kippendijen

Recept beschrijving

Deze heerlijke paprikasoep met gegrilde kippendijen, zit vol vitaminen en de smaak is echt super. Je kan ook porties invriezen, zo heb je altijd een lekker soepje als je een keer geen zin hebt om te koken. Maak dan wel de kippendijen vers en voeg de kip en verse taugé pas toe als je hem opwarmt. Dit lekkere recept vind je ook in  boek 2 blz. 101.

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kippendijen
  • 3 rode paprika’s
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram taugé
  • 1 liter bouillon
  • Olie of boter
  • Peper en zout
  • Optioneel: verse rode peper

Kip marinade

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 1 theelepel sesamzaad
  • Sambal naar smaak
  • Olie of boter
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Maak de paprika’s schoon, leg de stukken paprika in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Zet de paprika’s in de oven tot ze een donker randje krijgen.
  2. Meng ondertussen de marinade voor de kip door elkaar. Smeer hiermee de kipfilet in en zet ongeveer 25 minuten in de oven. Ga ondertussen verder met de soep.
  3. Snijd de tomaten in partjes, snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een soeppan met wat olie of boter en bak hierin de tomaten, ui, knoflook en eventueel de rode peper. Als het begint te geuren, voeg je ook de gegrilde paprika stukjes toe. Blus af met de bouillon en laat 10-15 minuten koken.
  4. Pureer daarna de soep en proef of de soep goed op smaak is. Je kunt eventueel nog kruiden toevoegen zoals (gerookte) paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en/of zout. Je kunt de soep ook nog even laten inkoken voor wat meer smaak.
  5. Voeg als laatste de taugé bij de soep, laat mee opwarmen en verdeel de soep over 4 kommen. Snijd de kippendijen in dunne reepjes en snijd ook de bosui fijn. Verdeel de reepjes kippendij en de bosui over de kommen en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon/portie

  • KCAL: 254
  • KHD: 10,4
  • Vetten: 16,9
  • Eiwitten: 12,8
  • Vezels: 4,2

Tip voor variatie:

Je kunt in de oven ook nog andere groenten grillen bij de paprika. Denk aan pompoen, courgette, aubergine of wortel (khb).


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Pita pizza
Recept: Pita pizza

Pizza! Wie houdt daar nu niet van. Deze overheerlijke pizza kan je als lunch of als diner maken. Ze zijn zo klaar en dan smullen maar. Lees hier verder: Pita pizza

Rosbief carpaccio met keto brood
Recept: Rosbief carpaccio met keto brood

Heerlijke carpaccio gemaakt met rosbief, met een snee keto brood. Lees hier verder: Rosbief carpaccio met keto brood

Roomkaas pancakes met appelcompote
Recept: Roomkaas pancakes met appelcompote

Deze pancakes zijn koolhydraatarm en echt een feestje als ontbijt, maar ook heerlijk zomaar als tussendoortje of als toetje. Lees hier verder: Roomkaas pancakes met appelcompote

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten