logo mobiel

Pastasaus met garnalen en zeekraal

Dit ga je klaarmaken:

Pastasaus met garnalen en zeekraal

Recept beschrijving

Heerlijke zacht ziltige pasta met garnalen en zeekraal! Simpel om te maken en super lekker voor de visliefhebber of simpel aan te passen als je niet zo van vis houdt. 

Benodigde ingrediënten voor 3 personen

  • 300 gram grote gepelde garnalen
  • 120 gram koolhydraatarme pasta (webshop)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram zeekraal
  • 1 kleine rode ui
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • Chilivlokken naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie of roomboter
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Pers of snijd de tenen knoflook fijn en pers de limoen (sap). Dep de garnalen droog en meng de garnalen met het sap van een halve limoen, knoflook, peper en zout en zet even aan de kant.
  2. Snipper de rode ui en halveer de cherrytomaten. Verwarm een hapjespan of koekenpan met een hoge rand met wat olie of boter op het vuur. Als de pan goed heet is, bak je de zeekraal een paar minuten, schep uit de pan en leg even apart.
  3. Bak in dezelfde pan eerst de rode ui en voeg na een minuut de knoflook toe. Als die begint te geuren, voeg je de gehalveerde cherrytomaten toe.
  4. Als de tomaten een beetje zacht zijn, voeg je de garnalen toe en bak je ze rondom gaar.
  5. Kook ondertussen de pasta samen met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Voeg nu de crème fraîche, slagroom, rode pesto en chilivlokken naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar en laat even pruttelen. Je kunt eventueel de saus wat verdunnen met een beetje kookvocht uit de pan met pasta.
  7. Voeg naar smaak het sap van de andere helft van de limoen toe en/of eventueel wat limoenrasp. Voeg ook de zeekraal toe en laat even mee opwarmen.
  8. Serveer de pasta saus samen met de pasta en eet smakelijk.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 559
  • Koolhydraten 13.5 gram
  • Vetten 35.9 gram
  • Eiwitten 38 gram
  • Vezels 14.7 gram

Tip voor variatie:

Lust je geen garnalen? Maak dit gerecht dan met stukjes kipfilet of witvis. Eet je vegetarisch? Kies dan voor vegetarische kipstukjes, gemarineerde en gebakken tempeh of stukjes gegrilde courgette.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Toffee speculoos bars
Recept: Toffee speculoos bars

Toffee speculoos bars, als je een speculoos fan bent, moet je deze echt maken! Ze zijn echt heerlijk. Lees hier verder: Toffee speculoos bars

Gevulde portobello
Recept: Gevulde portobello

Gevulde portobello met pancetta, sjalot, kruidenroomkaas en gehakte walnoten. Een heerlijk en gezond koolhydraatarm recept. Een heerlijk koolhydraatarm recept. Lees hier verder: Gevulde portobello

Ovenschotel met gehakt rodekool en kaaspuree
Recept: Ovenschotel met gehakt rodekool en kaaspuree

Een heerlijke winterse koolhydraatarme ovenschotel met kaaspuree, rodekool en kruidig gehakt. Een origineel gerecht met rodekool en andere ingrediënten. Lees hier verder: Ovenschotel met gehakt rodekool en kaaspuree

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten