logo mobiel

Glycemische Index

Door: Lisa

Om te bepalen of een product in de snelle of langzame categorie valt, wordt gekeken naar de Glycemische index (GI) en de Glycemische lading (GL) van het voedingsmiddel. De GI geeft via een getal aan hoe snel deze koolhydraten door het bloed worden opgenomen, een laag getal staat voor een langzame verwerking en een hoog getal betekent een snelle opname.

Via de GL wordt de hoeveelheid bepaalt die je gebruikt van een product. Door deze beide te berekenen kom je tot een eindresultaat van het totale aantal koolhydraten. Als je nog meer wilt weten over dit onderwerp, bekijk dan dit artikel over de glycemische index.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Nieuwsbrief Koken met Lisa | Lisa kookt
Nieuwsbrief Koken met Lisa | Lisa kookt

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per maand een update over Lisa's nieuwste recepten, aankomende challenges, nieuwe producten, succesverhalen en tips over koolhydraatarm eten. Lees hier verder: Nieuwsbrief Inschrijven

Koolhydraatarme milkshake
Recept: Koolhydraatarme milkshake

Deze koolhydraatarme milkshake met amandelmelk, framboze, bosbessen en aardbeienis ontzettend lekker en gezond om de dag mee te beginnen. Lees hier verder: Koolhydraatarme milkshake

Italiaans koolhydraatarm focacciabrood
Recept: Italiaans koolhydraatarm focacciabrood

Door bepaalde ingrediënten te vervangen zorg ik ervoor dat jij gewoon lekker van jouw focaccia kan genieten! Want er gaat niks boven een knapperig warme focaccia die net uit de oven komt! Lees hier verder: Italiaans koolhydraatarm focacciabrood

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Schrijf je hier gratis in!

Socials - Like ons!

low carb recepten