logo mobiel

Ongeraffineerde suiker

Door: Lisa

Ongeraffineerde suiker, ook wel natuurlijke suiker genoemd, wordt wel bewerkt in de fabriek maar niet gezuiverd. Daarom behoudt het zijn natuurlijke vorm en kleur (bruin) en bevat het vaak nog een klein percentage aan voedingsstoffen. Dit zijn allerlei vezels, mineralen, enzymen en vitaminen die het lichaam helpen bij de vertering van de suiker.

Palmsuiker, kokosbloemensuiker, ahornsiroop en honing behoren tot de natuurlijke suikers. Het verschil tussen natuurlijk en geraffineerde suiker is de glycemische index van de vormen. Natuurlijke suiker worden als gezonder gezien omdat de GI hiervan lager zou zijn.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Speculoos mousse taartjes
Recept: Speculoos mousse taartjes

Superleuke petitfours speculoos mousse taartjes. Leuk om te maken, heerlijk om te eten. Lees hier verder: Speculoos mousse taartjes

Diabetes, suikerziekte en het koolhydraatarm dieet
Diabetes, suikerziekte en het koolhydraatarm dieet

Diabetes is de medische naam voor suikerziekte. Het koolhydraatarm dieet is een oplossing om de wisselende bloedsuikerspiegel onder controle en constanter te krijgen. Lees hier verder: Diabetes en het koolhydraatarm dieet

Bloemkool Mac & Cheese
Recept: Bloemkool Mac & Cheese

Een heerlijke variatie op de bekende Mac & Cheese, maar dan gezond & koolhydraatarm! Lees hier verder: Bloemkool Mac & Cheese

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Schrijf je hier gratis in!

Socials - Like ons!

low carb recepten