Fluffy keto pancakes
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Lekkere fluffy keto pancakes, ik kan ze elke dag wel eten. Je kunt ze zoet of hartig beleggen en als ontbijt, lunch of zelfs toet eten.
Benodigde ingrediënten voor 8 pancakes
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 2 tl kokosolie gesmolten
- 4 eetl. amandelmelk ongezoet
- 100 gram amandelmeel (webshop)
- 1/2 tl. bakpoeder (webshop)
- 1 eetl. erythritol (webshop)
Bereiding
- Klop in een mengkom de eieren, kokosolie (gesmolten) en melk tot een geheel.
- Meng in een aparte kom het amandelmeel en bakpoeder.
- Spatel de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten tot ze gemengd zijn.
- Verhit een koekenpan met kokosolie of roomboter en plaats deze op middelhoog vuur.
- Zodra het heet is, giet je kleine rondjes van het beslag in de pan en dek je het onmiddellijk af met een deksel.
- Bak de pannenkoeken 3-4 minuten, of tot de randen beginnen te borrelen. Verwijder het deksel en draai de pannenkoeken voorzichtig om, en bak nog 1-2 minuten, afgedekt.
- Ik haalde er 8 pancakes uit.
Voedingswaarden per pancake
- Kcal 106
- Koolhydraten 0.9 gram
- Vetten 9.1 gram
- Eiwitten 5.1 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Griekse kipspiesjes met salade
Recept: Bagel met zalm
Deze koolhydraatarme bagels kun je beleggen met wat je maar wilt. Denk aan roomkaas, rauwkost en zalm of ei met bacon bijvoorbeeld!
Lees hier verder: Bagel met zalm
Recept: Tomaten carpaccio met burrata
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten