Gevulde portobello
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Gevulde portobello met pancetta, sjalot, kruidenroomkaas en gehakte walnoten. Een heerlijk en gezond koolhydraatarm recept. Super makkelijk en staat zo in de oven. Ikzelf varieer vaak met de vulling. Dit keer een nieuwe variant geprobeerd en hieronder vind je het recept.
Benodigde ingrediënten voor 2 portobello's
- 2 portobello's
- 70 gram pancetta (Italiaans spek)
- een halve ui of sjalot
- 2 eetlepels kruidenroomkaas
- 2 eetlepels gehakte walnoten
- 20 gr Parmezaanse kaas voor de topping
- Verse basilicum
Bereiding
- Snijd de ui en panchetta fijn. Bak eerst de pachetta in de pan en voeg als de panchetta bijna klaar is de gesnipperde ui toe. Bak even mee.
- Hak de walnoten fijn en voeg samen met de kruidenroomkaas bij de pan en zet het vuur lager.
- Meng alles goed door elkaar en breng eventueel op smaak met wat peper en zout of andere kruiden. Ik heb nog wat basilicum fijn gesneden en toegevoegd.
- Leg de twee portobellos in een ovenschaal en verdeel de vulling over de twee portobellos.
- Top af met wat kaas en zet 15 minuten in de oven op 180 graden.
- Geniet ervan.
Voedingswaarden per portobello
- Kcal: 312
- Khd: 3 gram
- Vetten: 26.1 gram
- Eiwit: 15.1 gram
- Vezels: 2.5 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Courgetterolletjes met zalm en kruidenkaas
Recept: Keto bbq bordje
BBQ´en ongezond? Of bang om alleen maar vlees te moeten eten?! ECHT NIET! Gezond en gevarieerd eten was nog nooit zo makkelijk, met dit heerlijk Keto bordje vol met BBQ-lekkernijen. De BBQ leent zich onwijs goed om snel een gevarieerde en gezonde ma Lees hier verder: Keto bbq bordje
Recept: Aardbeien frambozen kwarktaart met biscuitbodem
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten