logo mobiel

Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo

Dit ga je klaarmaken:

Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo

Recept beschrijving

Dit hartige gerecht  voor comfort food (Chileense maïspastei) is een klassiek Zuid-Amerikaans gerecht uit Chili. Zoals jullie weten ben ik met een nieuw boek bezig, een wereldgerechten special, dus ik ben volop aan het experimenteren, proeven en bekijken wat ik in mijn boek wil plaatsen. 

De gehaktvulling in dit gerecht wordt gebakken tussen lagen van een romige maïspudding en bovenop een heerlijk krokante korst. Rozijnen en maïs zijn niet koolhydraatarm, daarom heb ik een twist aan dit recept gegeven, zodat het binnen een koolhydraatarm of keto eetpatroon past.

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram zwarte olijven
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl oregano 
  • ½ tl komijnpoeder
  • Cayennepeper naar smaak
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Olie of boter
  • Optioneel: 1 kipfilet

Maïslaag

  • 400 gram babymaïskolfjes
  • 100 ml slagroom
  • 20 gram kokosmeel (webshop)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 of 2 eetlepels erythritol (webshop)
  • 5-10 gram verse basilicum
  • Zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui, pers de teentjes knoflook en snijd de olijven in plakjes. Verwarm een pan met wat olie of boter en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en als dat goed gebakken is ook de rest van de ingrediënten van het eerste rijtje. Eventueel kun je nog een kipfilet koken en deze uit elkaar trekken (pulled chicken) en straks gebruiken in de ovenschotel, zelf heb ik dit niet gedaan omdat ik het al voldoende vlees vond.
  2. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Doe daarna alle ingrediënten van het tweede rijtje in een keukenmachine en maal fijn. Het hoeft niet helemaal glad te zijn.
  3. Leg de helft van het gehaktmengsel onderin de ovenschaal (hierop de pulled chicken als je die maakt) en verdeel hierna de helft van het maïsmengsel eroverheen. Daarna weer de andere helft van het gehaktmengsel en het laatste gedeelte van het maïsmengsel bovenop.
  4. Officieel hoort er nog een beetje suiker bovenop, maar dat is natuurlijk niet koolhydraatarm. Zet de ovenschaal nu ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal: 518
  • Khd: 6,2 gram
  • Vetten: 38,1 gram
  • Eiwitten: 32,5 gram
  • Vezels: 9,3 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Italiaanse maaltijdsalade
Recept: Italiaanse maaltijdsalade

Dit is een eenvoudig recept voor een Italiaanse maaltijdsalade voor 2 personen met ingredienten zoals rode ui, tomaat, basilicum en varkensworstjes Lees hier verder: Italiaanse maaltijdsalade

Overzicht van gezonde vetten en ongezonde vetten
Overzicht van gezonde vetten en ongezonde vetten

Vetten zijn een belangrijk bouwstof, zijn een belangrijke bron van energie en vetten zijn een transportmiddel voor vitamines. Meer gezonde vetten zijn een must in het koolhydraatarm dieet. Lees hier verder: Gezonde vetten, verzadigde vetten en onverzadigde vetten

Gegrilde zalmfilet met courgetti
Recept: Gegrilde zalmfilet met courgetti

Gegrilde zalmfilet met courgetti, vol goede vetten en super gezond! Lees hier verder: Gegrilde zalmfilet met courgetti

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten