logo mobiel

Koolhydraatarme Kaiserschmarrn

Dit ga je klaarmaken:

Koolhydraatarme Kaiserschmarrn

Recept beschrijving

Dit typische Oostenrijkse recept wordt regelmatig aangevraagd in mijn inbox, dus ik ben voor jullie aan de slag gegaan. De traditionele versie wordt gemaakt van tarwebloem, melk en vanillesuiker, niet echt koolhydraatarm/keto dus, tijd voor een gezondere versie! Je kunt deze kaiserschmarrn serveren met wat rood fruit, erythritol poedersuiker of wat suikervrije siroop en je hebt een heerlijk ontbijtje, tussendoortje of toetje!

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram amandelmeel (webshop)
  • 25 gram eiwitpoeder (vanille) (webshop)
  • 25 gram erythritol (webshop)
  • 3 eieren
  • ½ citroen (sap)
  • 1 mespuntje vanillepoeder (webshop)
  • Boter of olie om te bakken
  • Snuf zout
  • Optioneel: erythritol poeder (webshop)
  • Optioneel: rood fruit
  • Optioneel: verse munt

Bereiding

  1. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf samen met het zout.
  2. Meng het eiwitpoeder met de erythritol, vanillepoeder en amandelmeel door elkaar. Voeg daarna de Griekse yoghurt, eidooiers en citroensap toe en meng tot een egaal beslag.
  3. Schep nu voorzichtig de opgeklopte eiwitten er doorheen, mix niet meer, maar spatel het rustig door elkaar. Hoe voorzichtiger je dit doet, hoe luchtiger het zal worden.
  4. Verwarm een koekenpan met wat boter of olie en laat goed heet worden. Doe de helft van het beslag in de koekenpan, zet het vuur iets zachter en laat langzaam garen.
  5. Snijd of hak het beslag in 6 delen (6 pizzapuntjes) met een spatel en draai deze één voor één om. Beslag hoeft nog niet helemaal gaar te zijn aan de bovenkant.
  6. Vervolgens hak/snijd je deze 6 delen weer in kleinere stukjes met de spatel en laat je deze kleine stukjes nog even aan alle kanten bakken tot ze helemaal gaar zijn.
  7. Herhaal stap 5 voor de andere helft van het beslag en serveer de kaiserschmarrn eventueel met wat erythritol poedersuiker, rood fruit en verse munt.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal 490
  • Koolhydraten 4.5 gram
  • Vetten 38.7 gram
  • Eiwitten 29.5 gram
  • Vezels 2.5 gram

Tip voor variatie:

Je kunt de Griekse yoghurt ook vervangen door kokosmelk (lactosevrij & plantaardig).


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Wilma is ruim 20 kilo afgevallen met koolhydraatarm eten
Wilma is ruim 20 kilo afgevallen met koolhydraatarm eten

Wilma is begonnen met diëten in haar vroege twintiger jaren. Na een paar jaar lukte het niet om de kilo's eraf te houden. Na een waarschuwing van haar huisarts is ze koolhydraatarm gaan eten en heeft ze inmiddels al 21 kilo afgevallen. Lees hier verder: Wilma van EschWilma woog 105 en is ruim 20 kilo afgevallen met haar koolhydraatarm eetpatroon

Koolhydraatarme crackers met kaas ei en roomkaas
Recept: Koolhydraatarme crackers met kaas ei en roomkaas

Lekkere koolhydraatarme crackers belegd met kaas, ei en roomkaas Lees hier verder: Koolhydraatarme crackers met kaas ei en roomkaas

Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten
Recept: Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten

Bloemkoolroosjes zijn koolhydraatarm, bekijk nu dit recept voor een lekkere sticky variant met teriyaki marinade met zoetzure groenten. Lees hier verder: Sticky bloemkoolroosjes met teriyaki marinade en zoetzure groenten

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten