logo mobiel

Pasta met truffelroomsaus tomaatjes en venkelworst

Dit ga je klaarmaken:

Pasta met truffelroomsaus tomaatjes en venkelworst

Recept beschrijving

Dit lekkere Italiaanse receptje is makkelijk om te maken en één van mijn favorieten! 

Benodigde ingrediënten voor 3 personen

  • 270 gram (venkel)worst
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 120 gram ongekookte koolhydraatarme pasta (webshop)
  • 120 ml tomaten passata
  • 75 ml slagroom
  • 1 eetlepel truffeltapenade
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 1,5 theelepel Italiaanse kruiden (webshop)
  • 1 bouillonblokje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel roomboter of olijfolie om te bakken
  • Peper en zout
  • Optioneel: geraspte kaas
  • Optioneel: verse basilicum

Bereiding

  1. Snipper de rode ui, snijd de tomaatjes doormidden of in vieren en pers de teen knoflook, verwarm een koekenpan met olie of boter met bak hierin de rode ui en knoflook tot de ui een glazig begint te worden. Voeg dan de tomaten toe en bak een aantal minuten mee tot ze wat beginnen te slinken.
  2. Snijd ondertussen het vel van de worstjes open en haal het gehakt eruit. Verkruimel het gehakt met je handen of gebruik hiervoor een spatel in de pan en bak het gehakt in boter of olie tot dit rondom gaar is. Voeg ook de Italiaanse kruiden toe aan het gehaktmengsel.
  3. Voeg daarna de tomaten passata, bouillonblokje en truffeltapenade toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur eventueel iets zachter.
  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook hierin de koolhydraatarme pasta in maximaal 5 minuten gaar.
  5. Voeg als laatste de truffelolie en slagroom toe aan de pastasaus en laat nog even op laag vuur pruttelen tot de pasta klaar is. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout toe of eventueel wat extra Italiaanse kruiden of truffeltapenade/-olie toe.
  6. Serveer de truffelroomsaus met tomaatjes en (venkel)worst samen met de koolhydraatarme pasta, garneer eventueel nog met geraspte kaas en/of verse basilicum en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 714
  • Koolhydraten 20,1 gram
  • Vetten 53 gram
  • Eiwitten 31,2 gram
  • Vezels 16,3 gram

Tip voor variatie:

Als je geen venkelworst kunt vinden, neem dan naturel worstjes en voeg zelf venkelzaad toe aan de saus of kies voor Italiaans of Catalaans gekruide braadworstjes of saucijzen.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Koolhydraatarm fruit
Koolhydraatarm fruit

Veel fruit bevat relatief veel suiker en koolhydraten, behalve koolhydraatarm fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en de volgende fruitsoorten bevatten allemaal weinig koolhydraten. Lees hier verder: Koolhydraatarm fruit - Een overzicht van fruit met weinig koolhydraten

Crepes met frambozenjam
Recept: Crepes met frambozenjam

Een lekker zoet koolhydraatarm recept voor crepes op basis van mascarpone en eieren met frambozenjam. Lees hier verder: Crepes met frambozenjam

Witlof met ham en kaassaus uit de oven
Recept: Witlof met ham en kaassaus uit de oven

Lekker Hollands, want daar houden jullie toch zo van! Met deze witlof met ham en kaassaus zet je een heerlijke maaltijd op tafel en krijg je ook nog eens wat vitaminen binnen! Serveer dit gerecht bijvoorbeeld met een lekkere salade of gekookte brocco Lees hier verder: Witlof met ham en kaassaus uit de oven

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten