logo mobiel

Pavlova

Dit ga je klaarmaken:

Pavlova

Recept beschrijving

Deze heerlijke schuimtaart is gebaseerd op de Franse merengue, maar vindt zijn oorsprong in Australië. Lekker met een topping van mascarpone en rood fruit.

Benodigde ingrediënten voor 8 stukjes

  • 150 gram water
  • 75 gram erythritol poedersuiker (webshop)
  • 25 gram kippeneiwitpoeder (webshop)
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel vanille aroma

Topping

  • 250 gram bosvruchten naar keuze
  • 250 gram mascarpone
  • 40 gram erythritol poedersuiker (webshop)
  • 1 mespuntje vanillepoeder (webshop)
  • Optioneel: suikervrije (witte) chocolade

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 150 graden en zorg voor een vetvrije kom, maak eventueel alles schoon met citroensap om te ontvetten.
  2. Mix het kippeneiwitpoeder met het water, erythritol poedersuiker, citroensap en vanille aroma helemaal stijf, zodat je de kom op zijn kop kunt houden en de pieken van de mixer er rechtop in blijven staan. Dit duurt wel even, reken zeker op 10 minuten.
  3. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en schep hier het stijve eiwit mengsel op en spatel het in de vorm van een krans van 25 tot 30 cm doorsnede.
  4. Smeer de randen een beetje glad met een spatel en breng een mooie vorm aan. Zet de oven nu op 130 graden en bak de eiwitkrans 90 tot 120 minuten in een voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen in de oven.
  5. Meng de de mascarpone met de erythritol poedersuiker en vanille en schep het eventueel in een spuitzak. Bewaar even in de koelkast tot de eiwitkrans is afgekoeld.
  6. Als de eiwitkrans is afgekoeld spuit je het mascarpone mengsel over de bovenkant van de eiwitkrans en versier de Pavlova met bosvruchten naar keuze en eventueel wat suikervrije (witte) chocolade.

Voedingswaarden per stukje

  • 168 kilocalorieën
  • 2.2 gram koolhydraten
  • 14.8 gram vetten
  • 5.2 gram eiwitten
  • 0.8 gram vezels

Tip voor variatie:

Je kunt ook 5 eieren (eiwitten) gebruiken en geen water toevoegen als je geen kippeneiwitpoeder in huis hebt. Je kunt variëren met de smaak van de krans. Voeg bijvoorbeeld wat cacaopoeder toe voor een chocolade variant of voeg wat gepureerd fruit toe nadat het eiwit helemaal is stijf geklopt.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Hartige kaas ui broodjes
Recept: Hartige kaas ui broodjes

O er gaat echt niks boven deze heerlijke kaas & ui broodjes! Ik eet ze vaak als ontbijt, want een hartig ontbijt is het beste! Maar ook heerlijk als snack of voor bij de lunch of diner! Lees hier verder: Hartige kaas ui broodjes

Lisa kookt koolhydraatarm 3 - Makkelijke en Snelle recepten
Lisa kookt koolhydraatarm 3 - Makkelijke en Snelle recepten

Lisa kookt koolhydraatarm 3 bevat meer dan 120 koolhydraatarme recepten die makkelijk en snel op tafel staan. Bij elk recept vind je een tip voor variatie en de macro's en kcal per portie. Lees hier verder: Lisa Kookt Koolhydraatarm 3 - Makkelijke én Snelle recepten

Gevulde portobello
Recept: Gevulde portobello

Gevulde portobello met pancetta, sjalot, kruidenroomkaas en gehakte walnoten. Een heerlijk en gezond koolhydraatarm recept. Een heerlijk koolhydraatarm recept. Lees hier verder: Gevulde portobello

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten