logo mobiel

Pittige kip met zoetzure komkommer

Dit ga je klaarmaken:

Pittige kip met zoetzure komkommer

Recept beschrijving

Heerlijk pittig kipgerecht met verfrissende zoetzure komkommer. Dit is een super lekker recept dat zo op tafel staat. 

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 3 kippendijen (300 gram)
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 1-3 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketchup zero (webshop)
  • 2 theelepels sambal of sriracha
  • 1 eetlepel erythritol (kha) of 1 eetlepel zoete ketjap (khb) (webshop)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 ml water of kokosmelk
  • Peper en zout
  • Olie of boter om te bakken
  • Optioneel: 2 eetlepels pindakaas (khb)
  • Optioneel 5 spices

Zoetzure komkommer

  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels azijn
  • ½ eetlepel erythritol poedersuiker of meer naar smaak (webshop)
  • Peper en zout
  • Optioneel: 1 bosui

Bereiding

  1. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes, pers de tenen knoflook, rasp de gember en snijd de kip in kleine blokjes. Snijd de komkommer in zo dun mogelijke plakjes of gebruik hiervoor een kaasschaaf. Doe de komkommer plakjes in een kom, besprenkel met azijn, erythritol poedersuiker, peper en zout en zet aan de kant.
  2. Verwarm een koekenpan met wat olie of boter. Fruit hierin de uien, paprika, gember en knoflook aan en voeg na enkele minuten de stukjes kip toe.
  3. Bak de kip rondom goudbruin en als de kip gaar is voeg je de sojasaus, ketchup zero, sambal of sriracha, ketjap of erythritol, water en eventueel de pindakaas toe. Laat het geheel nu een aantal minuten zachtjes pruttelen, proef en breng nog verder op smaak met peper, zout, paprikapoeder, erythritol, extra sambal of sriracha of andere kruiden zoals 5 spices.
  4. Verwarm een andere koekenpan met een beetje olie of boter en laat goed heet worden, roerbak hierin de bloemkoolrijst enkele minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de pittige kip met de bloemkoolrijst en zoetzure komkommer en garneer met sesamzaad.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal: 491
  • Khd: 16,8
  • Vetten: 29,1
  • Eiwitten: 36
  • Vezels: 7

Tip voor variatie:

5 spices of vijfkruidenpoeder is een Chinees kruidenmengsel. Het bestaat uit kaneel, steranijs, Szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Het bevat de vijf verschillende smaken: zoet, zout, bitter, zuur en umami. Erg lekkere toevoeging aan dit gerecht, maar ook heerlijk zonder! Eet je vegetarisch? Vervang de kip dan door tempeh en marineer deze even in de sojasaus.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Aardappel Anders Ovenschotel
Recept: Aardappel Anders Ovenschotel

Een van mijn lievelings ovenschotels vroeger was de aardappel anders ovenschotel! Maar nu ik geen aardappelen meer eet, wilde ik graag een vervanger! Ik heb de saus zelf gemaakt, maar je kunt ook de saus uit de pot gebruiken! Lees hier verder: Aardappel Anders Ovenschotel

Garnalen met frisse dip
Recept: Garnalen met frisse dip

Heerlijke garnalen voor een tapasplank of als snack in het weekend en zelfs als lunch! Je kunt met de dip en kruiden ook eindeloos variëren natuurlijk, helemaal naar jouw smaak. Lees hier verder: Garnalen met frisse dip

Speculoos cakerol
Recept: Speculoos cakerol

Deze lekkere speculoos cakerol is simpel om te maken en heerlijk om te eten! Lees hier verder: Speculoos cakerol

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten