logo mobiel

Pumpkin spice cake

Dit ga je klaarmaken:

Pumpkin spice cake

Recept beschrijving

Pumpkin spice cake, heerlijke herfstige cake die je natuurlijk het hele jaar kan (en wil!) eten. Je kunt hem ook per plakje invriezen, zo heb je altijd een lekker plakje cake bij de hand. 

Benodigde ingrediënten voor 1 cake

  • 340 gram pompoenpuree
  • 170 gram roomboter ongezouten
  • 120 gram amandelmelk ongezoet
  • 2 eieren
  • 50 gram erythritol (webshop)
  • 50 gram low carb bruine suiker
  • 320 gram amandelmeel (webshop)
  • 40 gram kokosmeel (webshop)
  • 2 theel. bakpoeder (webshop)
  • 1/2 theel. xanthaangom (webshop)
  • 1 theel. pumpkin spice
  • 1 theel. kaneel (webshop)
  • 1/2 theel. gember
  • 1/4 theel. nootmuskaat 
  • 20 gram cacao gezeefd (webshop)
  • 20 gram amandelmelk ongezoet

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje en klop ondertussen de eieren los. Voeg hier de gesmolten boter, pompoenpuree, amandelmelk, erythritol en bruine suiker aan toe en mix goed met een garde. Doe daarna de droge ingrediënten bij elkaar (behalve de gezeefde cacao) en roer goed door en voeg dan bij het natte mengsel.
  3. Je schenkt 1/3 (400 gram ongeveer) in een andere kom en voeg hier de 20 gram amandelmelk en 20 gram cacaopoeder aan toe en mix dit goed door elkaar. Je hebt dan 2 kleuren beslag, 2/3 pompoen beslag en 1/3 chocoladebeslag.
  4. Je bekleed je bakvorm met bakpapier en schenkt een laag zodat de bodem bedekt is met het pompoen beslag. Dan klop je even op het aanrecht met je bakvorm zodat de luchtbellen eruit gaan.
  5. Nu herhaal je deze stap met het chocoladebeslag en zo herhaal je het om en om en eindig je met het pompoen beslag. (Ik had totaal 9 lagen dus 5 van pompoen en 4 van chocolade).
  6. Zet de cake in de oven voor ongeveer 1 uur en 30 minuten. Dek de bovenkant van de cake na ongeveer 45 minuten af met aluminiumfolie.
  7. Laat de cake daarna afkoelen in de vorm uit de oven. Het beste is om hem de hele nacht te laten staan en dan aan te snijden.

Voedingswaarden per plak cake ± 50 gram

  • Kcal 165
  • Koolhydraten 1.7 gram
  • Vetten 14.1 gram
  • Eiwitten 4.7 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Lisa kookt koolhydraatarm
Lisa kookt koolhydraatarm

Ontdek het vernieuwde Koolhydraatarm dieet en begin met afvallen met ruim 190 heerlijke koolhydraatarme recepten die de vetverbranding stimuleren en je een verzadigd gevoel geven. Lisa's koolhydraatarm kookboek vormt de basis van dit dieetplan. Lees hier verder: Lisa's koolhydraatarm dieet - Lisa's bestseller sinds 2019

Blauwe bessen ijsjes
Recept: Blauwe bessen ijsjes

Deze gezonde ijsjes met blauwe bessen zijn erg makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of sterke blender en wat basis ingrediënten. Hoe je ze precies maakt lees je hieronder. Lees hier verder: Blauwe bessen ijsjes

Feta watermeloen salade
Recept: Feta watermeloen salade

Deze frisse feta watermeloen salade is perfect voor een zomerse dag en heerlijk voor bij de bbq! Lees hier verder: Feta watermeloen salade

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten