Rosbief Salade
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Deze goed gevulde rosbief salade is heerlijk als lunch, maar zeker ook als diner.
Benodigde ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram sla naar keuze
- 120 gram gebraden rosbief
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 100 gram zongedroogde tomaatjes (khb)
- 2 snack komkommers
- Tuinkers of andere kiemgroenten
Dressing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel knoflook olie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel truffeltapenade of truffelmayonaise
- Peper en zout
- Optioneel: water om de dressing wat te verdunnen
Bereiding
- Verdeel alle sla over twee borden. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Voeg eventueel nog een beetje water toe als je de dressing te dik vindt. Verdeel de dressing over de salade.
- Snijd de snack komkommers in kleine stukjes en verdeel over de salade samen met de zongedroogde tomaatjes. Kies gewone tomaatjes als je niet te veel koolhydraten binnen wilt krijgen. Zongedroogde tomaatjes zijn hoger in koolhydraten, maar je hebt ook merken die laag zijn in koolhydraten. Houdt hier dus rekening mee voordat je ze koopt!
- Scheur de rosbief plakken doormidden en verdeel over de salade.
- Verdeel de Parmezaanse kaas en tuinkers over de salade en eet smakelijk!
Voedingswaarden per persoon
- Kcal: 572
- Khd: 6,1 gram
- Vetten: 47,4 gram
- Eiwitten: 27,1 gram
- Vezels: 5,3 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Denise is ruim 20 kilo afgevallen met koolhydraatarm eten
Recept: Gevulde speculaas
Wat is er nou lekkerder dan gevulde speculaas in deze tijd van het jaar, heerlijk bij de koffie/thee of een warme chocomel of als tussendoortje.
Lees hier verder: Gevulde speculaas
Recept: Salade met groene asperges en bacon
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten