logo mobiel

Traybake met pompoen

Dit ga je klaarmaken:

Traybake met pompoen

Recept beschrijving

Het fijne aan een traybake is, het kost je niet veel tijd/moeite en je zet toch een heerlijke maaltijd op tafel. Deze traybake is met pompoenblokjes, broccoli en kippendij en natuurlijk heerlijke kruiden. Dit recept vind je ook in mijn 3e boek blz. 102-103.

Benodigde ingrediënten voor 2 porties

  • 500 gram broccoli
  • 400 gram pompoen(blokjes)
  • 3 kippendijen
  • 2 eetlepels kipkruiden (zie tip)
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaadpoeder
  • Snufje cayennepeper
  • Verse tijmtakjes
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Saus

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels ketchup suikervrij
  • ½ theelepel peterselie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de kippendijen in kleine stukjes en meng met 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels kipkruiden. Verwarm een koekenpan en bak de kipstukjes rondom goudbruin. Dit hoeft niet, je kunt ze ook rauw op de ovenplaat leggen, maar persoonlijk vind ik dat lekkerder.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes een keer door. Je kunt ook de stronk in kleine stukjes snijden, veel mensen gooien die weg, maar het is erg gezond en zonde om weg te gooien.
  4. Snijd de pompoen in blokjes als je geen kant-en-klare blokjes gebruikt. Meng de pompoenblokjes met 1 eetlepel olijfolie en 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel komijnzaadpoeder, peper en zout. Hussel goed door elkaar.
  5. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Verdeel hier de pompoenblokjes, broccoliroosjes en kipstukjes overheen en leg de verse tijmtakjes erbovenop. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper en zet 25 minuten in de oven op 180 graden.
  6. Maak ondertussen de saus door alles te mengen en zet even aan de kant tot de traybake klaar is. Serveer de saus bij de maaltijd.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • KCAL: 428
  • KHD: 6,8
  • Vetten: 45,9
  • Eiwitten: 37,4
  • Vezels: 9,8

Tip voor variatie:

Kipkruiden kun je kant-en-klaar kopen, let dan wel op dat er geen suiker is toegevoegd. Je kunt het ook eenvoudig zelf maken door de volgende kruiden te mengen: 5 tl paprikapoeder, 3 tl oregano, 3 tl kerriepoeder, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl uienpoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, cayennepeper naar smaak, peper en zout.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Broccoli met verse kruiden dip
Recept: Broccoli met verse kruiden dip

Dit koolhydraatarm tussendoortje met broccoli en verse kruidendip is eenvoudig en snel klaar te maken. Ideaal als je honger hebt en gezond wilt snacken. Lees hier verder: Broccoli met verse kruiden dip

Producten voor het koolhydraatarm dieet
Producten voor het koolhydraatarm dieet

Bekijk hier alle koolhydraatarme producten die wij aanbieden zoals Lisa kookt koolhydraatarm en Lisas maaltijdplanner en binnenkort Lisa kookt koolhydraatarm deel 2. Lees hier verder: Producten bestellen

Mexicaanse slawrap met guacamole
Recept: Mexicaanse slawrap met guacamole

Gezonde Mexicaanse slawraps met guacamole, met de lekkere Tex Mex kruiden uit mijn webshop. Lees hier verder: Mexicaanse slawrap met guacamole

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten