logo mobiel

Varkenshaas met champignonsaus

Dit ga je klaarmaken:

Varkenshaas met champignonsaus

Recept beschrijving

Varkenshaas met zelfgemaakte champignonsaus, een heerlijk gerecht om te maken met de feestdagen of een diner date met vrienden of gewoon zo maar omdat het kan! 

Benodigde ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram varkenshaas
  • 500 gram champignons
  • 250 gram creme fraiche 
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook 
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 25 gram roomboter
  • Peper en zout
  • Optioneel: flinke scheut droge witte wijn
  • Optioneel: mespuntje xanthaangom
  • Optioneel: zwarte peperkorrels

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd in partjes of plakjes. Snipper de ui, pers de teentjes knoflook en hak de peterselie fijn.
  2. Snijd de varkenshaas in kleinere medaillons van ongeveer 2 centimeter dik. Bestrooi met peper en zout aan beide kanten.
  3. Verwarm een koekenpan met 2/3 van de roomboter en bak hierin de champignons tot ze flink geslonken zijn, voeg daarna de knoflook, ui en hele takjes rozemarijn toe en bak een paar minuten mee. Zet het vuur nu zachter en voeg de crème fraîche en peterselie toe. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Voor extra smaak kun je ook nog een scheut witte droge wijn toevoegen en/of zwarte peperkorrels. Wil je een iets dikkere saus? Voeg dan een mespuntje xanthaangom toe. Laat de saus op zacht vuur nog even pruttelen.
  5. Verwarm nu een andere koekenpan met de rest van de roomboter en laat goed heet worden. Leg de varkenshaas medaillons in de pan en zet het vuur nu iets zachter. Bak de varkenshaas medaillons in ongeveer 5 minuten rosé vanbinnen. Als je een kernthermometer hebt, gebruik deze dan en stel in op een kerntemperatuur van 64 graden celcius.
  6. Haal voor het serveren de takjes rozemarijn uit de saus en eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 421
  • Koolhydraten 4.3 gram
  • Vetten 27 gram
  • Eiwitten 38.4 gram
  • Vezels 2.4 gram

Tip voor variatie:

Serveer dit gerecht bijvoorbeeld bij haricot verts met spek uit de oven of gestoomde groenten. Ook lekker bij bloemkoolrijst of broccoli rijst.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Valentijn kwarktaartjes
Recept: Valentijn kwarktaartjes

Uiteraard kan je deze lekkere kwarktaartjes ook op andere dagen maken, dit is een heerlijk taartje voor elke gelegenheid of zo maar omdat het kan! Lees hier verder: Valentijn kwarktaartjes

Banoffee pie
Recept: Banoffee pie

Heerlijke koolhydraatarme banoffee pie, dit van oorsprong Engelse taartje moet je echt proberen! Lees hier verder: Banoffee pie

Komkommerrolletjes met tonijn en pittige saus
Recept: Komkommerrolletjes met tonijn en pittige saus

Komkommerrolletjes met tonijn en pittige saus Lees hier verder: Komkommerrolletjes met tonijn en pittige saus

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten