logo mobiel

E-nummers

Door: Lisa

E-nummers ook wel emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen en geleermiddelen genoemd zijn toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Deze worden aan producten toegevoegd om de smaak of andere eigenschappen te verbeteren. Deze toevoegingen kunnen natuurlijk of kunstmatig zijn.

Een E-nummer wordt door de Nederlandse autoriteit voor voedselveiligheid toegekend aan en stof wanneer geconstateerd is dat deze niet schadelijk is voor de gezondheid. Welke toevoegingen er gebruikt worden in een product en de hoeveelheid daarvan is vastgelegd in de wet. Zijn E-nummers toegevoegd aan een product dan moet dit op het etiket vermeld worden bij de ingrediënten.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Hoe werkt het Koolhydraatarm dieet
Hoe werkt het Koolhydraatarm dieet

Alle koolhydraten worden omgezet tot glucose, een brandstof voor het lichaam. Leer je lichaam om vet te verbranden in plaats van koolhydraten. Lees hier verder: Hoe werkt het koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarm fruit
Koolhydraatarm fruit

Veel fruit bevat relatief veel suiker en koolhydraten, behalve koolhydraatarm fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en de volgende fruitsoorten bevatten allemaal weinig koolhydraten. Lees hier verder: Koolhydraatarm fruit - Een overzicht van fruit met weinig koolhydraten

Kipsate met pindasaus en zoetzure komkommer
Recept: Kipsate met pindasaus en zoetzure komkommer

Heerlijke malse kipsaté met zelfgemaakte pindasaus en zoetzure komkommer. Lees hier verder: Kipsate met pindasaus en zoetzure komkommer

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Schrijf je hier gratis in!

Socials - Like ons!

low carb recepten