logo mobiel

Glycemische Index

Door: Lisa

Om te bepalen of een product in de snelle of langzame categorie valt, wordt gekeken naar de Glycemische index (GI) en de Glycemische lading (GL) van het voedingsmiddel. De GI geeft via een getal aan hoe snel deze koolhydraten door het bloed worden opgenomen, een laag getal staat voor een langzame verwerking en een hoog getal betekent een snelle opname.

Via de GL wordt de hoeveelheid bepaalt die je gebruikt van een product. Door deze beide te berekenen kom je tot een eindresultaat van het totale aantal koolhydraten. Als je nog meer wilt weten over dit onderwerp, bekijk dan dit artikel over de glycemische index.

Ga hier terug naar de kennisbank

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Tonijnsalade op een bedje van tomaten
Recept: Tonijnsalade op een bedje van tomaten

Weer een heerlijk recept dit keer uit boek 1 blz. 92, tonijnsalade op een bedje van tomaten. Makkelijk te maken en goed vullend. Lees hier verder: Tonijnsalade op een bedje van tomaten

Veelgestelde vragen over het koolhydraatarm dieet
Veelgestelde vragen over het koolhydraatarm dieet

Wat zijn de meest gemaakte fouten in het koolhydraatarm dieet? Mag brood nog wel en kun je snel afvallen met koolhydraatarm eten? Lees hier alle antwoorden Lees hier verder: Veelgestelde vragen over het koolhydraatarm dieet

Adana kebab met frisse yoghurt dip
Recept: Adana kebab met frisse yoghurt dip

Een lekker recept met verschillende kleuren paprika en lams of rundergehakt. Heerlijk koolhydraatarm door de yoghurt dip. Lees hier verder: Adana kebab met frisse yoghurt dip

Meer waardevolle informatie ontvangen?

Ontvang nu de laatste updates over het koolhydraatarm dieet in je mailbox.

Schrijf je hier gratis in!

Socials - Like ons!

low carb recepten