Chocolade pindakoeken
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Heerlijke chocolade pindakoeken met chocolade en pindakaas vulling, deze zijn té lekker!
Benodigde ingrediënten voor 4 koeken
Koeken
Topping
- 10 gram pure choco chips (Steviala)
- 10 gram ongebrande hazelnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Kneed alle ingrediënten behalve de pindakaas chocopasta goed door elkaar. Verdeel in 8 ballen deeg en druk 4 balletjes iets plat op het bakpapier, dit zijn je bodems. Smeer over elke bodem 10 gram pindakaas chocopasta en daarna 2.5 gram pindakaas.
- Plaats daarna de andere 4 bolletjes deeg over elke besmeerde bodem en duw lichtjes aan.
- Versier de koeken met pure choco chips en gehakte ongebrande noten. Ik koos voor hazelnoten.
- Zet voor ongeveer 15 à 17 min in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
Voedingswaarden per koek
- Kcal 364
- Koolhydraten 4.3 gram
- Vetten 32.5 gram
- Eiwitten 11.5 gram
Tip voor variatie:
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de hazelnootpasta uit de webshop i.p.v. pindakaas chocopasta en je kan ook andere noten i.p.v. hazelnoten gebruiken.
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Speculoos cakerol
Deze lekkere speculoos cakerol is simpel om te maken en heerlijk om te eten!
Lees hier verder: Speculoos cakerol
Recept: Mexicaanse taco wrap
Deze Mexicaanse taco wrap is makkelijk om te maken en heerlijk om te eten!
Lees hier verder: Mexicaanse taco wrap
Recept: Keto broodjes
Keto broodjes met zeer weinig koolhydraten die wel luchtig zijn! Probeer dit recept eens en geniet van een lekker krokant broodje.
Lees hier verder: Keto broodjes
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten