Knaks in een jas
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Lekkere knakworstjes met een jasje, heerlijk als snack voor jezelf of als je visite krijgt.
Benodigde ingrediënten voor 30 stuks
- 400 gram mini knakworstjes
- 100 gram griekse yogurt
- 80 gram amandelmeel (webshop)
- 1 ei
- 1 eigeel
- 30 gram geraspte mozzarella
- 20 gram kokosmeel (webshop)
- 1 theel. bakpoeder (webshop)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg de amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder samen in een mengkom en roer dit goed door elkaar. Voeg hieraan de Griekse yoghurt, 1 ei en de mozzarella en kneed het met je handen tot een deeg. Als je het te plakkerig vindt voeg je nog een klein beetje kokosmeel toe, maar kijk uit dat het niet te droog wordt want dan valt het uit elkaar.
- Leg het deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol uit met een deegroller tot ongeveer 1 cm dik.
- Giet dan de knakworstjes af en snijd met een pizzasnijder dunne reepjes van het deeg en kijk een beetje op gevoel wat de breedte van 1 stukje moet zijn om je knakworstje mee te bekleden.Je rolt het er als het ware omheen en drukt iets aan.
- Leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer in met het losgeklopte eigeel. Zet nu voor 12 à 15 min in de voorverwarmde oven.
- Je kunt ervoor kiezen een lekker sausje te serveren.Ik koos voor Zaanse mayo met een theelepel mosterd. Geniet ervan!
Voedingswaarden per stuk
- Kcal 49
- Koolhydraten 0.8 gram
- Vetten 3.6 gram
- Eiwitten 3.2 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Lisa kookt koolhydraatarm weekmenu
Recept: Gevulde chocolade eieren
Zelfgemaakte koolhydraatarme gevulde chocolade eieren! Super leuk om te serveren met Pasen.
Lees hier verder: Gevulde chocolade eieren
Recept: Paprikasoep met gegrilde kippendijen
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten