Kokosmakronen
Dit ga je klaarmaken:
Recept beschrijving
Heerlijke zelfgemaakte koolhydraatarme kokosmakronen, heel makkelijk om te maken.
Benodigde ingrediënten voor 6 makronen
- 45 gram eiwit
- 50 gram kokosrasp
- 30 gram erythritol (webshop)
- 1 theel. vanille aroma
Bereiding
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Doe het eiwit in een kom en klop deze met 15 gram erythritol en vanille aroma met een elektrische mixer op tot stijve pieken (maak je kom en mixer goed vetvrij en ga er eventueel nog extra met citroensap overheen voor het beste resultaat).
- Meng de andere 15 gram erythritol samen met de kokosrasp en spatel het voorzichtig, beetje bij beetje, door de opgeklopte eiwitten heen. Zorg dat het wel luchtig blijft.
- Nu maak je 6 bolletjes (ligt eraan hoe groot of klein je ze wilt hebben) met een ijsschep. Verdeel over de bakplaat heen en zet voor 12 à 13 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.
- Bewaar in een gesloten bak en je kunt ze ongeveer 2 à 3 dagen bewaren buiten de koelkast.
Voedingswaarden per makroon
- Kcal 71
- Koolhydraten 1.2 gram
- Vetten 6.1 gram
- Eiwitten 1.7 gram
Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa
Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:
Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:
Recept: Broodje pulled pork met koolsla
Pulled pork is een ontzettend populair recept omdat het zo lekker, zeker met deze dry rub. Dit broodje pulled pork met koolsla is tevens koolhydraatarm.
Lees hier verder: Broodje pulled pork met koolsla
Recept: Koolhydraatarme gehaktballetjes
Dit is een eenvoudig koolhydraatarm recept voor gehaktballetjes. deze snack gehaktballetjes zijn ideaal voor in het weekend of om te serveren op je verjaardag.
Lees hier verder: Koolhydraatarme gehaktballetjes
Verschillen koolhydraatarm koolhydraatbeperkt en ketogeen
Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten