logo mobiel

Taco cup salade

Dit ga je klaarmaken:

Taco cup salade

Recept beschrijving

Een zelfgemaakt koolhydraatarme taco cup salade met kip, lekker voor de lunch of voor diner.

Benodigde ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kipfilet of 2 kippendijen
  • 2 low carb wraps (webshop)
  • 100 ml tomatenpassata
  • 40 gram zwarte olijven
  • 60 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 flinke handen sla
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel Tex Mex kruiden (webshop)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: scheutje water

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de eetlepel olijfolie met de helft van de Tex Mex kruiden en hussel de kipfiletblokjes hier doorheen. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  2. Verwarm een oven op 180 graden en gebruik een of twee kleine ronde ovenschalen, springvormen of hittebestendige pannen en druk hier de wraps in. Zet in de oven totdat de wraps net een beetje krokant geworden zijn en haal ze er daarna uit en laat afkoelen zodat je twee grote cups hebt. 
  3. Snijd de tomaten in blokjes, pers de teen knoflook, snijd de olijven in ringen en snipper de ui. 
  4. Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hierin de kipfilet blokjes rondom gaar. Voeg dan de ui en knoflook toe en laat een paar minuten meebakken tot de ui glazig is en goed begint te geuren. 
  5. Als de kipfiletblokjes bijna gaar zijn, voeg je de helft van de tomatenblokjes toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg daarna de tomatenpassata toe en eventueel een klein scheutje water, de rest van de Tex Mex kruiden en peper en zout naar smaak. Proef en voeg naar wens nog meer kruiden en/of peper en zout toe.
  6. Verdeel de sla over de twee taco cups, hier overheen het gebakken kipfilet mengsel en top af met de rest van de tomatenblokjes, olijven, crème fraîche en geraspte kaas.

Voedingswaarden per persoon

  • Kcal 538
  • Koolhydraten 12.1 gram
  • Vetten 32 gram
  • Eiwitten 41.8 gram
  • Vezels 16.1 gram

Tip voor variatie:

Je kunt dit gerecht ook met gehakt maken of gebruik vegetarisch gehakt of vegetarische kipstukjes als je vegetarisch eet. Varieer door een paprika in plaats van tomaten te gebruiken. Als je koolhydraatbeperkt eet, kun je ook nog bonen en/of maïs toevoegen.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Courgetti met pesto en kipgehaktballen
Recept: Courgetti met pesto en kipgehaktballen

Courgetti is het perfecte alternatief voor spaghetti! Het is koolhydraatarm, glutenvrij en zit vol vitamines. Met een spiraalsnijder kun je dunne slierten maken. Lees hier verder: Courgetti met pesto en kipgehaktballen

Salade met zalm augurk en geitenkaas
Recept: Salade met zalm augurk en geitenkaas

Heerlijke gezonde salade met zalm, augurk en geitenkaas. Lees hier verder: Salade met zalm augurk en geitenkaas

Petit fours strawberry
Recept: Petit fours strawberry

Petit fours strawberry, hoe leuk zijn deze kleine gebakjes? Super lekker voor bij de koffie of thee of maak je eigen high tea met allemaal kleine gebakjes!! Lees hier verder: Petit fours strawberry

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten