logo mobiel

Blueberry protein pie

Dit ga je klaarmaken:

Blueberry protein pie

Recept beschrijving

Deze heerlijke blauwe bessen taart, ziet er niet alleen geweldig uit, hij is ook enorm lekker!

Benodigde ingrediënten voor 12 punten

Bodem 

  • 65 gram roomboter ongezouten  
  • 100 gram amandelmeel (webshop)
  • 20 gram kokosrasp
  • 40 gram erythritol poeder (webshop)
  • 1/2 eetl. cacaopoeder (webshop)
  • 1 theel. bakpoeder (webshop)
  • 1/2 theel. vanille aroma
  • Snufje zout

Vulling 

  • 7 gelatine blaadjes of vegatine
  • 600 gram Skyr blueberry pie
  • 100 gram slagroom
  • 45 gram Whey vanille (webshop)
  • 25 gram erythritol poeder (webshop)
  • 100 gram blauwe bessen
  • Paarse kleurstof

Topping 

  • Blauwe bessen
  • Frambozen
  • Munt
  • Erythritol poeder (webshop)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bodem: smelt de roomboter in een pannetje. Meng alle droge ingrediënten bij elkaar en voeg hier de gesmolten roomboter en vanille aroma aan toe. Bekleed de bodem van je bakvorm met  bakpapier en druk hier je beslag in uit. Zet voor ongeveer 10 à 12 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen. 
  3. Kwark vulling: week de gelatine blaadjes of gebruik vegatine. Doe de Skyr blueberry pie, slagroom, erythritol poeder en whey vanille in een mengkom en mix dit met een elektrische mixer luchtig.
  4. Pureer de blauwe bessen en zeef deze d.m.v. een zeefje. Druk het sap er goed uit zonder klontjes. Houd een klein beetje van dit mengsel apart voor de topping. Doe het in een pannetje en voeg een scheutje water eraan toe en voeg dan de uitgeknepen gelatine toe of gebruik vegatine en roer tot het opgelost is. 
  5. Verdeel de kwark vulling in 2 delen. Verdeel het blauwe bessen mengsel over de 2 kommen met de kwark vulling en roer dit goed door. Pak je afgekoelde bodem erbij en bedek de rand met acetaatfolie voor een mooie strakke rand. Schenk dan 1 kom met kwark vulling over je afgekoelde bodem en zet weg in de koelkast. Voeg nu paarse kleurstof toe aan de andere kom en mix dit tot het de juiste kleur heeft. Haal de taart na 15 min uit de koelkast en schenk dan de tweede kwarklaag erop.
  6. Pak je bakje met blauwe bessen mengsel wat je apart had gezet erbij en maak hiermee stipjes op de bovenste laag in ongeveer 4 à 5 rijen in cirkels.  Ga daarna met een satéprikker door de stipjes heen en vorm zo mooie hartjesvormen. Zet de taart nu voor 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Top af met verse bosbessen, frambozen en munt.

Voedingswaarden per punt

  • Kcal 191
  • Koolhydraten 5.1 gram
  • Vetten 13.8 gram
  • Eiwitten 11.2 gram

Tip voor variatie:

Je kunt natuurlijk ook ander fruit/kleurstof gebruiken, denk aan aardbeien of frambozen.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Verschillen koolhydraatarm koolhydraatbeperkt en ketogeen
Verschillen koolhydraatarm koolhydraatbeperkt en ketogeen

Koolhydraatarm betekent 30 to 50 gram koolhydraten per dag, koolhydraatbeperkt is 50 tot 75 gram koolhydraten en ketogeen is maximaal 20 of 30 gram koolhydraten per dag. Lees hier verder: Kies jij voor koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt of ketogeen

Wortel bananen brood
Recept: Wortel bananen brood

Koolhydraatbeperkte wortel bananen brood, makkelijk om te maken en je hebt een heerlijk plakje brood! Lees hier verder: Wortel bananen brood

Chocolade milkshake
Recept: Chocolade milkshake

Een heerlijk begin van je dag met deze chocolade milkshake, zo start je dag goed! Lees hier verder: Chocolade milkshake

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten