logo mobiel

Frozen yoghurt

Dit ga je klaarmaken:

Frozen yoghurt

Recept beschrijving

Lekkere zelfgemaakte frozen yoghurt met bosvruchten, hazelnoten en amandelschaafsel. Zo heb je altijd een heerlijke koude snack bij de hand. 

Benodigde ingrediënten voor 12 porties

  • 600 ml volle (Griekse) yoghurt
  • 150 gram bosvruchten naar keuze
  • 40 gram erythritol poeder (webshop)
  • 2 eetlepels gehakte hazelnoten
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 theelepel vanillepoeder óf een mespuntje van Lisa's vanillepoeder (webshop)

Bereiding

  1. Meng de volle yoghurt met de erythritol poedersuiker, vanille aroma en vanillepoeder.
  2. Bekleed een grote ovenschaal met bakpapier of aluminiumfolie. Giet het yoghurt mengsel vervolgens in de ovenschaal en zorg dat de yoghurt laag ongeveer 1 cm dik is.
  3. Verdeel over het yoghurt mengsel de bosvruchten, gehakte hazelnoten en amandelschaafsel.
  4. Zet de frozen yoghurt minimaal 4 uur in de diepvries. Laat minimaal 5 minuten ontdooien voordat je het gaat eten, anders is het wel erg koud.

Voedingswaarden per portie

  • Kcal 89
  • Koolhydraten 2.5 gram
  • Vetten 7.5 gram
  • Eiwitten 2.5 gram
  • Vezels 0.5 gram

Tip voor variatie:

Je kunt de frozen yoghurt bekleden met verschillende noten- en fruitsoorten, maar ook lekker met cacaopoeder door het beslag of koolhydraatarme spekjes, hagelslag of andere versiering.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Gevulde tomaten met scrambled egg
Recept: Gevulde tomaten met scrambled egg

Gevulde tomaten met scrambled egg, heerlijk als ontbijtje of lunch, maar ook lekker als tussendoortje. Lees hier verder: Gevulde tomaten met scrambled egg

Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo
Recept: Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo

Dit hartige gerecht voor comfort food (Chileense maïspastei) is een klassiek Zuid-Amerikaans gerecht uit Chili. Zoals jullie weten ben ik met een nieuw boek bezig, een wereldgerechten special, dus ik ben volop aan het experimenteren, proeven en bek Lees hier verder: Koolhydraatarme Chileense pastel de choclo

De koolhydraatarme startgids is het beginpunt of doorstart van jouw koolhydraatarm avontuur
De koolhydraatarme startgids is het beginpunt of doorstart van jouw koolhydraatarm avontuur

Deze koolhydraatarme startgids bevat meer dan 200 pagina's met 20 weekmenu's en 83 recepten die jou helpen om je doelen te bereiken. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, behoefte hebt aan meer energie, of minder medicijnen wilt gaan gebruiken Lees hier verder: Lisa's Koolhydraatarme Startgids met 20 Weekmenu's

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten