logo mobiel

Mini appeltaartje

Dit ga je klaarmaken:

Mini appeltaartje

Recept beschrijving

Een heerlijk koolhydraatarm mini appeltaartje, dit is echt een feestje om te maken én om te eten!

Benodigde ingrediënten voor 1 mini taartje

Bodem 

  • 120 gram amandelmeel (webshop)
  • 10 gram kokosmeel (webshop)
  • 42 gram roomboter (gesmolten)
  • 1 ei (M)
  • 10 gram Sukrin gold syrup 
  • 25 gram Sukrin gold (bruine suiker)
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 theel. kaneel (webshop)
  • 1/2 theel. speculaaskruiden
  • Snufje zout

Amandelspijs 

  • 40 gram amandelmeel (webshop)
  • 15 gram Sukrin gold syrup 
  • 1 theel. citroensap
  • Scheutje water

Appelcompote

  • 1 courgette (200 gram)
  • 1/2 theel. citroensap
  • 25 gram roomboter ongezouten 
  • 1 theel. kaneel (webshop) 
  • 35 gram Sukrin gold (bruine suiker)
  • 1/4 theel. xanthaangom (webshop)
  • 20 gram gemengde noten 

Kruimellaag 

  • 15 gram kokosmeel (webshop)
  • 1 eetl. Sukrin gold (bruine suiker)
  • Optioneel: erythritol poeder (webshop)

Bereiding

  1. Bodem: verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Smelt de roomboter en kneed alle ingrediënten in een kom tot een mooi deeg. Bekleed de bodem van je taartvorm met bakpapier en vet in met bakspray (12 cm springvorm). Houd 50 gram van het deeg apart en zet opzij. Druk de rest van het deeg uit in de bakvorm en zorg voor een mooi opstaande rand. 
  2. Amandelspijs: voeg alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot een spijsbal en druk deze uit over de bodem.
  3. Appelcompote: schil de courgette en snijd in kleine blokjes. Smelt de roomboter in een steelpannetje en voeg de courgetteblokjes hier aan toe.  Laat onder af en toe roeren zacht koken voor 5 minuten.
  4. Voeg daarna de rest van de ingrediënten eraan toe behalve de xanthaangom en zet het vuur lager voor ongeveer 2 minuten. Haal daarna van het vuur af en voeg de xanthaangom al roerend toe en laat licht afkoelen. Hak de noten in grove stukjes en roer door de appelcompote heen en schenk het over de spijslaag en strijk glad. 
  5. Kruimellaag: pak het bakje met 50 gram deeg erbij en voeg hier het kokosmeel en Sukrin gold aan toe en kneed tot een kruimelig deeg. Verdeel over de appel compote laag heen en zet in de oven voor ongeveer 20 a 25 minuten. Laat daarna volledig afkoelen voor je de taart aansnijdt. Je kunt er nog erythritol poeder overheen zeven eventueel. Het lekkerste is als je het een paar uur in de koelkast hebt gezet.

Voedingswaarden per puntje van 80 gram

  • Kcal 244
  • Koolhydraten 11.7 gram
  • Vetten 21.2 gram
  • Eiwitten 7.7 gram


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Gevulde speculaas
Recept: Gevulde speculaas

Wat is er nou lekkerder dan gevulde speculaas in deze tijd van het jaar, heerlijk bij de koffie/thee of een warme chocomel of als tussendoortje. Lees hier verder: Gevulde speculaas

Lowcarb wrap met kip
Recept: Lowcarb wrap met kip

Deze lowcarb wrap met kip is mijn favoriete on-the-go lunch. Wrap it up en eet hem waar en wanneer je maar wilt! Lees hier verder: Lowcarb wrap met kip

Citroen cheesecake
Recept: Citroen cheesecake

Heerlijke frisse citroen cheesecake, lekker als tussendoortje, maar ook als toetje/dessert of zelfs om de dag mee te beginnen. Lees hier verder: Citroen cheesecake

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten