logo mobiel

Speculoos bites

Dit ga je klaarmaken:

Speculoos bites

Recept beschrijving

Heerlijke speculoos bites voor de lekkere trek! De lekkere speculoos smaak is echt favoriet hier. Vries de bites in en je hebt altijd een lekkere snack bij de hand. 

Benodigde ingrediënten 

Bodem 

  • 40 gram amandelmeel (webshop)
  • 50 gram geraspte kokos
  • 70 gram roomboter ongezouten
  • 30 gram Sukrin gold syrup
  • 8 gram bakpoeder (webshop)
  • 35 gram Sukrin gold (bruine suiker)
  • 20 gram speculoos pasta
  • 1 theel. vanille aroma
  • 1 scoop speculoos flavour poeder

Speculoos karamel 

  • 400 gram kokosmelk light
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 100 gram Sukrin gold syrup
  • 70 gram Sukrin gold (bruine suiker)
  • 50 gram speculoos pasta
  • Snufje zout
  • 10 ml water
  • 5 gram xanthaangom (webshop)

Vulling

  • 75 gram hazelnoten
  • 30 gram pecannoten
  • 4 speculoos koekjes (webshop)

Topping 

  • 250 gram chocolade
  • 1 eetl. speculoos gesmolten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bodem: meng alle ingrediënten samen en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel je beslag hier op en maak ongeveer 1 cm dik. Zet voor ongeveer 10 minuten in de oven. Draai na 5 minuten je bakplaat. Laat daarna volledig afkoelen.
  3. Speculoos caramel: doe de kokosmelk, roomboter, Sukrin gold syrup, Sukrin gold (bruine suiker), speculoos pasta en zout in een pannetje en laat het borrelen onder af en toe roeren tot het iets indikt. Om het dikker te maken kun je water met een beetje xanthaangom mengen en deze al roerend toevoegen. Wil je het dikker, voeg dan iets meer toe tot de gewenste dikte.
  4. Bekleed je bakvorm met bakpapier en leg hier de helft van de bodem op. Hak de pecannoten en hazelnoten in stukjes en verdeel de helft over de bodem en schenk hier de helft van de speculoos karamel saus overheen en verkruimel 2 speculoos koekjes over de karamellaag. Leg de andere helft van de bodem erbovenop en herhaal de stappen van hierboven.
  5. Topping: verwarm de speculoos pasta in de magnetron en smelt de chocolade au-bain-marie in een pannetje en verdeel over de vulling heen. Giet de speculoos over de chocolade in strepen en ga er met een satéprikker doorheen voor een mooi effect. Laat uitharden in de koelkast voor 2 uurtjes.

Voedingswaarden per 50 gram

  • Kcal 159
  • Koolhydraten 5 gram
  • Vetten 13.7 gram
  • Eiwitten 2 gram

Tip voor variatie:

Heb je geen speculoos flavour poeder gebruik dan bijvoorbeeld Whey eiwitpoeder vanille.


Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Bekijk dan mijn kookboeken of kijk eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Koken met Lisa

Vind je dit een lekker recept? Deel het met je vrienden:

Interessante artikelen voor een koolhydraatarme levensstijl:

Griekse eimuffins
Recept: Griekse eimuffins

Griekse eimuffins, lekker als ontbijt, lunch of zo maar tussendoor. Lees hier verder: Griekse eimuffins

Ervaring Marleen koolhydraatarm dieet
Ervaring Marleen koolhydraatarm dieet

Marleen volgt al meer dan 8 jaar het koolhydraatarm dieet. Lees alle ins en outs van haar ervaring met koolhydraatarm eten. Lees hier verder: De ervaring van Marleen met het koolhydraatarm dieet

Eiwitrijke ijskoffie
Recept: Eiwitrijke ijskoffie

Een eiwitrijke ijskoffie gemaakt van uiteraard koffie, amandelmelk, slagroom en eiwitpoeder. Lees hier verder: Eiwitrijke ijskoffie

Ga terug naar alle koolhydraatarme recepten

low carb recepten